kinesist deurne manuele therapie

Dry needling

Posted on 15- Juni-2018 By kinecenter

Dry needling behandeling bij knieklachten
dry Needling KInecenter antwerpen - deurne, bij knieklachten

Heb je last van pijnlijke verhardingen in je spieren? Kan je met moeite je spieren ontspannen? Dan kan dry needling een oplossing bieden. Dry needling is uiterst effectieve behandeling van myofasciale triggerpoints – een verkrampt plekje in een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. In de volksmond worden deze plekken vaak spierknopen genoemd.

Wat is dry needling?

Een dry needling behandeling is gericht op het uitschakelen van pijnpunten in je spieren. Om dit te bekomen prikken we door middel van een speciale techniek je spieren aan met een acupunctuurnaald en spuiten zo vloeistof naar binnen. Als gevolg daarvan raken je spieren snel en langdurig ontspannen.

Ondanks het gebruik van een acupunctuurnaald, heeft de behandeling niets met acupunctuur zelf te maken. De twee therapieën zijn totaal verschillend.

Wat voel je tijdens de behandeling?

Na het lokaliseren van het triggerpoint doorprikken we met het naaldje snel je huid. Vervolgens steken we de naald door tot aan de spierknoop of verharding, waardoor de spier zich kort zal aanspannen. Deze lokale samentrekking is een gewenst effect en geeft het beste resultaat.

Wat voel je na de behandeling?

Na de behandeling kan je spier gedurende de eerste paar uren lichtjes stijf aanvoelen. De plaats die behandeld is lijkt dan een beetje op een blauwe plek. De napijn van de  behandeling kan één tot vijf dagen duren. Daarna zal je een hele verbetering merken. Nadat de stijfheid en gevoeligheid zijn afgenomen zullen ook de eerdere klachten van het triggerpoint afnemen. Nu de spier ontspannen is, zal je beweeglijkheid weer toenemen. Een ander effect dat je kan ervaren is dat je energieniveau en gevoel van algehele ontspanning zal toenemen.

Waarom dry needling?

Dry needling is een goede interventie bij chronische pijnklachten zoals rug-, schouder- en nekproblemen waarbij andere therapieën nog onvoldoende resultaat hebben opgeleverd. De therapeut die bij ons de behandeling uitvoert is altijd een gecertificeerd kinesist die te allen tijde de veiligheid in acht neemt en de interventie enkel toepast in overleg met de patiënt.

Vaak wordt dry needling ook nog gecombineerd met stretching en manuele therapie.

We verwelkomen je graag voor een dry needling behandeling in onze praktijk te Deurne (Antwerpen).

Om meteen een afspraak te maken kan je best telefonisch ( 03 326 03 91) contact opnemen. Er zijn bij ons geen wachttijden waardoor we je binnen de 24 uur kunnen helpen.

 

 

 

 

.