kinesist deurne manuele therapie

Manuele therapie

Posted on 7- Juni-2018 By kinecenter

manuele therapie deurne antwerpen kinesitherpie

Manuele therapie bij lage rugklachten

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie richt zich op de hardere delen van het lichaam, zoals de gewrichten. Als je problemen ondervindt bij het bewegen van gewrichten of je aan pijn lijdt aan een gewricht, dan kan manuele therapie een oplossing bieden. Door het verbeteren van de gewrichtsfunctie verbetert ook de houding, waardoor bewegen veel soepeler verloopt.

De technieken die onze therapeuten gebruiken zijn kleine, nauwkeurige en pijnloze mobilisaties en/of manipulaties. Verder bestaat de taak van een manueel therapeut uit het geven van goede instructies en adviezen. Onze kinesisten begeleiden je doorheen het hele proces en delen inzichten in gezond bewegen. De effecten van deze behandeling zijn vaak al na 1 of 2 sessies merkbaar.

Wanneer kan manuele therapie zinvol zijn?

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar de armen
  • Hoge rugklachten, soms met pijn op de borst of ribben
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • Kaakklachten, soms in combinatie met nekklachten
  • Heupklachten
  • Langdurige bewegingsklachten die niet vanzelf verdwijnen

Als je één van deze klachten ondervindt, overweeg dan om bij ons een screening te laten doen. Dit kan zonder doorverwijzing. Tijdens het onderzoek vertellen we je hoe je specifieke klacht behandeld en verholpen kan worden. Meteen na de eerste behandeling kunnen wij je al info geven over hoe je behandeltraject eruit zal zien.

Vaak is een combinatie van dry needling en manuele therapie interessant om een snel herstel te bekomen.

Indien wij merken dat je klacht meer dan 1 of 2 behandelingen zal vereisen, zullen we je aanraden langs de huisarts te gaan voor een doorverwijzing voor manuele therapie. Zo kan je aanspraak maken op een financiële tegemoetkoming door de mutualiteiten.

Alle manuele therapeuten die bij Kinecenter Deurne ( Antwerpen)  werken zijn erkend om deze behandeling uit te voeren.

Als je meer weten over onze andere behandelingen en specialisaties, raadpleeg dan onze site of contacteer ons. Je kan ook altijd meteen een afspraak makenBij Kinecenter Deurne ( Antwerpen)  is er geen wachtlijst, dus je kan snel bij ons terecht.