kinesist deurne manuele therapie

Osteopathie

Posted on 15- June-2018 By kinecenter

manuele therapie deurne lage rugklachten kinesist antwerpen

osteopathie kinesist deurne

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele therapie die zich richt op het herstellen van de normale beweeglijkheid van het lichaam. Bewegingsbeperking kan zich uiten in klachten ter hoogte van onder andere de rug, de nek, de buik en het hoofd. Ook problemen als migraine en onrust kunnen hiervan een gevolg zijn.

Bewegingsbeperking kan ontstaan door krachten van buitenaf of door processen in het lichaam zelf. Overbelasting van weefsel speelt hierbij een centrale rol. Osteopathie probeert deze problemen aan te pakken door middel van een combinatie van principes uit de anatomie, embryologie, neurologie, fysiologie en biomechanica. Onderzoek en behandeling worden dus uitgevoerd vanuit een totaalbenadering van de klacht. Een osteopathie behandeling is volledig manueel, wat wil zeggen dat er geen gebruik wordt gemaakt van machines en medicijnen.

De holistische visie van deze techniek maakt osteopathie uniek.

Een behandeling wordt uitgevoerd via drie systemen.

1. Pariëtale systeem

Het pariëtale systeem bestaat uit het bewegingsapparaat van het menselijk lichaam. Dit bevat de wervelkolom alsook de ledematen met al hun gewrichten, spieren, pezen en ligamenten. Pijn in het bewegingsapparaat kan ontstaan door bewegingsbeperking als gevolg van een ongeluk, een infectie of een chronische aandoening zoals reuma of overbelasting.

2. Viscerale systeem

Het viscerale systeem bestaat uit de inwendige organen, inclusief bloedvaten en lymfestelsel, bijvoorbeeld in de in keel-, borst- en buikholte. Ieder orgaan heeft een bepaalde beweeglijkheid, gekoppeld aan de structuur en embryologische ontwikkeling. Deze bewegingen zijn voornamelijk onbewust. Denk maar aan je longen, hart en darmen.

Daarnaast zijn er ook de bewegingen die ontstaan door het middenrif, eveneens onbewust. Het middenrif heeft niet enkel een centrale functie in onze ademhaling, maar werkt ook als pomp voor de buikorganen.

Verlies van de beweeglijkheid van het viscerale systeem heeft gevolgen voor de gewrichten en spieren, maar ook voor de schedel en uiteraard de organen zelf.

3. Craniosacrale systeem

Het craniosacrale systeem omvat de schedelbotten, het wervelkanaal met zenuwvoorziening en de vloeistofcirculatie.

De schedel bestaat uit 20 verschillende botstukken die van elkaar zijn gescheiden door schedelnaden. Net zoals elke structuur in het lichaam heeft ook de schedel een specifieke mate van flexibiliteit. Klachten ontstaan door bijvoorbeeld een harde val of een oorontsteking, maar defecten kunnen ook al van bij de geboorte aanwezig zijn. Deze klachten kunnen zich zowel lokaal als op andere plaatsen in het lichaam uiten.

Verder speelt voeding een belangrijke rol bij het in stand houden van lichamelijke klachten. Ook hier zal de nodige aandacht aan besteed worden.

Indien je verdere informatie wenst over osteopathie staan Niels of Hannah je graag te woord.

Wens je onmiddellijk een afspraak voor een osteopatische behandeling is dit uiteraard ook mogelijk. Wij hebben geen wachtlijst, dus je kan meteen bij ons terecht. Deze behandeling gaat door in het kinecenter Deurne ( Antwerpen)

Onze praktijk is elke weekdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Je kan ook een online afspraak maken. 

Om onze andere blogs te lezen kan je hier klikken.

kinesitherapie
dry needling manuele therapie kinesitherapie
kinesitherapie Antwerpen dry needling
kinesitherapie Antwerpen dry needling
kinesitherapie Antwerpen dry needling
beroepsvereniging kinesitherapie Deurne