kinesist deurne manuele therapie

Bekkenbodemtherapie Deurne

Posted on 15- June-2018 By philippe

rugschool antwerpen tiltechnieken na hernia

Bekkenbodemreëducatie – bekkenbodemrevalidatie Deurne

Bekkenbodemtherapie in Deurne (Antwerpen), hoe bewust controleren? Helpt je na enkele sessie met duidelijke richtlijnen en tips. Hoe gaat dit in zijn werk? Wel , het is niet zo erg zoals je zou vermoeden, hierbij een verduidelijking van de therapie.

Bekkenbodemtherapie is een methode waarbij je leert de spieren van de bekkenbodem te voelen en bewust te gebruiken. Omdat je de spieren van de bekkenbodem zelf niet kunt zien, is het soms moeilijk om ze goed te gebruiken en te trainen. Aandacht en begeleiding door een gespecialiseerde kinesitherapeut is daarom zinvol. Door middel van oefeningen kun je de bekkenbodemspieren versterken. Zo kunnen ze beter de druk opvangen die er bij bewegingen op de bekkenbodem ontstaat. Ook het afsluitmechanisme van de blaas kan worden versterkt, zodat je minder gemakkelijk ongewild urine verliest.

Als er een verzakking bestaat, kunnen bekkenbodem oefeningen dit niet meer ongedaan maken, alhoewel de klachten van een verzakking wel eens willen verminderen. Bij klachten van een te gespannen bekkenbodem leert de kinesist je hoe je de bekkenbodemspieren kunt ontspannen

Het kan zijn dat je bekkenbodemspieren te zwak of juist te gespannen zijn. Dit kan voor klachten zorgen. Daarnaast is het mogelijk dat de bekkenbodemspieren niet op de goede manier of op het juiste moment functioneren. Bewuste controle van deze spieren is dus essentieel om incontinentieproblemen tegen te gaan.

Hoe gaat bekkenbodemtherapie in zijn werk?

Bekkenbodemtherapie in Deurne (Antwerpen), hoe bewust controleren? De kinesitherapeut vraagt eerst wat je klachten precies zijn, om in overleg met jou een goed plan voor behandeling op te stellen. De behandeling begint vaak met een aantal testen om te bekijken of de spanning van de bekkenbodemspieren normaal is, en hoe snel je de spieren kunt aanspannen en ontspannen.

Het testen gebeurt met oefeningen. Nadat je hebt geleerd om de spieren op een goede wijze te gebruiken is belangrijk dat deze bewegingen deel gaan uitmaken van je dagelijkse bezigheden. Dit kan bijvoorbeeld door het oefenen van houdingen en bewegingen waarbij je min of meer automatisch de bekkenbodemspieren goed aanspant.

Ook leer je hoe je de spieren goed kunt ontspannen, bijvoorbeeld bij toiletbezoek of seksuele gemeenschap. Daarnaast adviseert de kinesiste je hoe je kunt voorkomen dat er onnodige druk op de bekkenbodem ontstaat.

Bekkenbodemtherapie in Deurne (Antwerpen) bij incontinentie kan je van de vervelende klachten afhelpen.

Wij werken steeds evidence based en volgens de nieuwste inzichten. Onze manueel therapeuten scholen zich op regelmatige basis bij om te voldoen aan de strengste normen die wij als team kinecenter voor ogen houden.

Contacteer ons voor meer informatie, of maak meteen een afspraak.

Je kan ook een online afspraak maken.

Annick staat voor je klaar. Onze praktijk is elke weekdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Om onze andere behandelingen te bekijken kan je hier klikken.

kinesitherapie

dry needling manuele therapie kinesitherapie

kinesitherapie Antwerpen dry needling

kinesitherapie Antwerpen dry needling

kinesitherapie Antwerpen dry needling

beroepsvereniging kinesitherapie Deurne

Comments are closed.