kinesist deurne manuele therapie

Perinatale kinesitheraphie Deurne

Posted on 15- June-2018 By philippe

perinatale kinesitherapie zwangerschap deurne

Perinatale kinesitherapie Deurne

Perinatale kinesitherapie is het begeleiden van aanstaande moeders vóór en na de bevalling. Prénataal om  zwangerschapsongemakken te beperken en je lichaam klaar te maken voor een vlotte bevalling. De recuperatie zal ook vlotter verlopen na het volgen van prenatale kinesitherapie.

Postnataal gaan we verzwakte spiergroepen terug verstevigen waardoor het lichaam terug in goede conditie zal verkeren.

Perinatale kinesitherapie omvat dus het volledige pakket en wordt steeds individueel gegeven.

perinatale kinesitherapie zwangerschap deurne

Prenatale kinesitherapie Deurne

Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam veel hormonale veranderingen waardoor  je houding – soepelheid – evenwicht -stabiliteit – spierkracht –  beweeglijkheid en ademhaling beïnvloed wordt. Zwangerschapskinesitherapie helpt je om die veranderingen op te vangen en je optimaal voor te bereiden op de bevalling. Daarnaast leer je ook ontspanningsoefeningen. Ademhalingstechnieken en persoefeningen om de baby uit te drijven. Tijdens de bevalling kan je het bekken, bekkenbodem en baby beter beschermen.

Postnatale kinesitherapie Deurne

3 tot 8 weken na de bevalling start de postnatale kinesitherapie. Deze behandeling bestaat uit conditie- en spierversterkende oefeningen. Na het gynaecologisch controlebezoek zal de arts groen licht geven om de sessies te starten. Deze omvatten; Versteviging van de bekkenbodem,  buik- en rugspieren,  arm-, been- en bilspieren en het verbeteren van de algemene conditie.

Bij ons kan U ook terecht voor specifieke klachten tijdens de zwangerschap of na de bevalling.
Deze klachten kunnen bestaan uit;
  • bekkeninstabiliteit / bekkenpijn
  • rug – en bekkenbodem
  • herstel na keizersnede
  • oedeem van de benen (lymfedrainage)
  • stress en  hyperventilatie

Wanneer er na een zwangerschap incontinentie optreed gaan we Bekkenbodemtherapie opstarten. Ook hier kan U bij ons terecht.

Annick is de therapeute die instaat voor alle perinatale kinesitherapie en bekkenbodemrevalidaties waardoor zij U van begin tot einde kan volgen.

Wij werken steeds evidence based en volgens de nieuwste inzichten. Onze manueel therapeuten scholen zich op regelmatige basis bij om te voldoen aan de strengste normen die wij als team kinecenter voor ogen houden.

Contacteer ons voor meer informatie, of maak meteen een afspraak. Onze praktijk is elke weekdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Je kan ook een online afspraak maken.

Om onze andere behandelingen te bekijken kan je hier klikken.

kinesitherapie

dry needling manuele therapie kinesitherapie

kinesitherapie Antwerpen dry needling

kinesitherapie Antwerpen dry needling

kinesitherapie Antwerpen dry needling

beroepsvereniging kinesitherapie Deurne

Comments are closed.