Perinatale kinesitherapie vóór en na de zwangerschap

Kinesist Deurne manuele therapie
 
perinatale kinesitherapie
 

Perinatale kinesitherapie

Perinatale kinesitherapie is het begeleiden van aanstaande moeders vóór en na de bevalling. Prénataal om zwangerschapsongemakken te beperken en je lichaam klaar te maken voor een vlotte bevalling. De recuperatie zal ook vlotter verlopen na het volgen van prenatale kinesitherapie.

Individuele perinatale kinesitherapie

Eerst maken we je klaar voor de bevalling, en postnataal gaan we verzwakte spiergroepen terug verstevigen waardoor het lichaam terug in goede conditie zal verkeren. Perinatale kinesitherapie omvat dus het volledige pakket en wordt steeds individueel gegeven.

Waarom perinatale kinesitherapie?

Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam veel hormonale en lichamelijke veranderingen waardoor je houding – soepelheid – evenwicht -stabiliteit – spierkracht – beweeglijkheid en ademhaling beïnvloed wordt. Zwangerschapskinesitherapie helpt je om die veranderingen op te vangen en je optimaal voor te bereiden op de bevalling. Daarnaast leer je ook ontspanningsoefeningen. Ademhalingstechnieken en persoefeningen om de baby uit te drijven. Tijdens de bevalling kan je het bekken, de bekkenbodem en jouw baby beter beschermen.

Prenatale kinesitherapie Deurne

Postnatale kinesitherapie

3 tot 8 weken na de bevalling start de postnatale kinesitherapie. Deze behandeling bestaat uit conditie- en spierversterkende oefeningen. Na het gynaecologisch controlebezoek zal de arts groen licht geven om de sessies te starten. Deze omvatten; versteviging van de bekkenbodem, buik- en rugspieren, arm-, been- en bilspieren en het verbeteren van de algemene conditie. Bij ons kan je ook terecht voor specifieke klachten tijdens de zwangerschap of na de bevalling (bekkenpijn, herstel na keizersnede, oedeem van de benen, stress en hyperventilatie).

Postnatale kinesitherapie

Evidence based

Wanneer er na een zwangerschap incontinentie optreedt, gaan we bekkenbodemtherapie opstarten. Ook hier kan u bij ons terecht. Annick is de therapeute die instaat voor alle perinatale kinesitherapie en bekkenbodemrevalidaties waardoor zij je van begin tot einde kan volgen.

Wij werken steeds evidence based en volgens de nieuwste inzichten. Onze manueel therapeuten scholen zich op regelmatige basis bij om te voldoen aan de strengste normen die wij als team Kinecenter voor ogen houden.

Contacteer ons voor meer informatie, of maak meteen een afspraak. Onze praktijk is elke weekdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Je kan ook een online afspraak maken.

Om onze andere behandelingen te bekijken kan je hier klikken.

Veel gestelde vragen

Lees hier veel gestelde vragen over perinatale kinesitherapie en hoe wij bij Kinecenter ermee omgaan.

Hoe lang duurt perinatale kinesitherapie?

Wij starten meestal rond de 27ste week van de zwangerschap met prenatale kinesitherapie.

Waarom is perinatale kinesitherapie nodig?

Perstechnieken, ademhalingstechnieken en tips &tricks kunnen helpen bij een vlotte bevalling.

Hoe helpt perinatale kinesitherapie?

Gerichte adviezen, richtlijnen, tips & tricks zorgen voor een vlotte bevalling. Ook postnataal helpen wij je met het versterken van je 'core' spieren en conditie.

Foto's

perinatale kinesitherapie
bekkenbodemtherapie
perinatale kinesitherapie

error

ReferenceError: document is not defined