Kinecenter Blog - alles over kinesitherapie

Kinesist Deurne manuele therapie
 

Blog

kinesist Deurne dry needling Antwerpen

Revalidatie na een spierscheur van de kuit

kuit

Een spierscheur aan de kuit is een blessure die ontstaat wanneer de vezels van de kuitspier scheuren tijdens het uitvoeren van fysieke activiteiten.

kinesist Deurne dry needling Antwerpen

Revalidatie bij een rotator cuff tendinopathie of scheur

schouder

Een rotator cuff tendinopathie of scheur. Wat is dit? Wat kan je verwachten bij zo een schouderletsel?

We leggen dit uit.

kinesist Deurne dry needling Antwerpen

Revalidatie na een totale schouderprothese

schouder

Een totale schouderprothese. Wat is dit en waarom is de revalidatie zo belangrijk?

We leggen dit verder uit.

Het doel van revalidatie is om de spierkracht, beweeglijkheid en uithoudingsvermogen te herstellen en te verbeteren,

kinesist Deurne dry needling Antwerpen

Revalidatie na een enkelverstuiking of enkeldistorsie

enkeldistorsie

Revalidatie na een enkelverstuikling omvat verschillende stappen die dienen uitgevoerd te worden om herval te voorkomen. We leggen dit verder uit.

kinesist Deurne dry needling Antwerpen

Revalidatie na een totale heupprothese

heup

Een totale heupprothese is een medische ingreep die wordt uitgevoerd om de heup te vervangen die door artrose of andere aandoeningen beschadigd is geraakt. De revalidatie neemt verschillende maanden in beslag met als doel een vollere en actievere levensstijl zonder pijn of beperking.

Kinesist Deurne dry needling Antwerpen

Revalidatie na een totale knieprothese

knie

Een totale knieprothese is een medische ingreep die wordt uitgevoerd om de knie te vervangen die door artrose of andere aandoeningen beschadigd is geraakt. De revalidatie neemt verschillende maanden in beslag met als doel een vollere en actievere levensstijl zonder pijn of beperking.

Kinesitherapie Deurne, dry needling Antwerpen

Bekkenbodemklachten bij mannen

bekkenbodemrevalidatie

Dit is een aandoening waarbij er sprake is van problemen met de bekkenbodemspieren. Deze spieren vormen een platform in het bekken en ondersteunen onder andere de blaas, darmen en penis.

kinesist Deurne dry needling antwerpen

Bekkenbodemklachten bij vrouwen

bekkenbodemrevalidatie

Dit is een aandoening waarbij er sprake is van problemen met de bekkenbodemspieren. Deze spieren vormen een platform in het bekken en ondersteunen onder andere de blaas, darmen en baarmoeder.

kinesist Deurne Dry needling Antwerpen

Waarom herstel je sneller bij Kinecenter Deurne ( Antwerpen)?

kinesitherapie

Kinecenter Deurne is een kinesitherapiepraktijk met een deskundig team, persoonlijke aanpak, multidisciplinaire aanpak, effectieve behandelmethoden in een comfortable grote kinesitherapie praktijk.

Wij helpen u graag verder.

sportkinesietherapie

Revalidatie na corona

revalidatie

Revalideren na corona. Voor iedereen verschillend. Wij helpen u graag verder bij de opbouw van je conditie en ondersteunen je waar nodig.

kinesist Deurne dry needling antwerpen

Wat is het verschil tussen spanningshoofdpijn en migraine?

hoofdpijn

Dit is soms moeilijk te bepalen, omdat beide aandoeningen hoofdpijn als belangrijkste symptoom hebben. Toch zijn er enkele kenmerken die deze twee vormen van hoofdpijn kunnen onderscheiden.

kinesist Deurne dry needling antwerpen

Migraine

hoofdpijn

Migraine is een chronische aandoening die gepaard gaat met hevige hoofdpijn, misselijkheid, overgevoeligheid voor licht en geluid en andere symptomen. Deze hoofdpijn kan uren tot dagen aanhouden en kan zeer invaliderend zijn voor degenen die eraan lijden.

kinesist Deurne dry needling antwerpen

Spanningshoofdpijn

hoofdpijn

Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomend type hoofdpijn waarbij aanhoudende of terugkerende pijn wordt gevoeld in de nek, de slapen en de achterkant van het hoofd.

dry needling antwerpen kinesist deurne

Ik heb een whiplash. Oorzaak en behandeling

whiplash kinesitherapie

Whiplash is een veelvoorkomend letsel dat ontstaat wanneer het hoofd snel heen en weer beweegt, zoals bij een auto-ongeluk. Het kan leiden tot pijn en stijfheid in de nek en rug, evenals hoofdpijn en concentratieproblemen.

Kinesist Deurne

Kinesitherapie bij Kinecenter Deurne (Antwerpen)

kinesitherapie

Kinesitherapie is een vorm van fysiotherapie die zich richt op het verbeteren van de beweeglijkheid en het functioneren van het lichaam. Het is een effectieve behandeling voor veel verschillende aandoeningen en biedt veel voordelen.

kinesist deurne dry needling

Waarom een verkeerd gebruik van je smartphone nekklachten kan veroorzaken

nekklachten

Smartphones en nekklachten gaan vaak hand in hand. We leggen uit waarom nekklachten ontstaan en geven informatie hoe deze te voorkomen.

Kinesist Deurne

Kan manuele therapie helpen bij cervicalgie?

nekklachten

Cervicalgie, ook wel bekend als nekpijn, is een veelvoorkomend en vervelend probleem veroorzaakt door verschillende factoren. We leggen uit hoe manuele therapie kan helpen bij cervicalgie.

Kinesist Deurne Dry needling

Wat is een trapeziussyndroom?

nekklachten

Het trapeziussyndroom is een aandoening die vaak voorkomt in de nek en schouder en wordt gekenmerkt door pijn, stijfheid en krachtverlies.

Kinesist Deurne

Terugbetaling kinesitherapie door de mutualiteit.

kinesitherapie

Bij het Kinecenter werken de therapeuten gedeconventioneerd.

kinesitherapie Deurne

In 10 stappen naar een gezonde ergonomische zithouding.

ergonomie

Een gezonde ergonomische zithouding is belangrijk voor het voorkomen van pijn en vermoeidheid tijdens het werken aan een bureau. Hieronder vindt u 10 stappen die u kunt volgen om een gezonde ergonomische zithouding aan te nemen:

manuele therapie

Wat is het verschil tussen manuele therapie en chiropraxie?

manuele therapie

Manuele therapie en chiropraxie zijn twee verschillende benaderingen van fysieke behandeling die zijn gericht op het verbeteren van beweging en het verminderen van pijn en ongemak. Hoewel ze beide gericht zijn op het verbeteren van de fysieke functie, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee benaderingen.

Kinesist Deurne

Wat is het verschil tussen manuele therapie en osteopathie?

manuele therapie osteopathie

Manuele therapie en osteopathie zijn twee verschillende benaderingen van fysieke behandeling die zijn gericht op het verbeteren van beweging en het verminderen van pijn en ongemak. Hoewel ze beide gericht zijn op het verbeteren van de fysieke functie, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee benaderingen.

dry needling Deurne

Waarom helpt dry needling zo goed bij een tenniselleboog?

tenniselleboog dry needling

Dry needling is een effectieve behandelmethode voor overbelastingsletsels waaronder de epicondilitis radialis of tenniselleboog omdat het de oorzaak van de pijn aanpakt.

Kinesist Deurne

Wat zijn de voordelen van kinesitherapie bij de behandeling van een lumbale hernia?

hernia

Een lumbale hernia kan vervelende rugpijn, zwakte en verlies van gevoel in de benen veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen beschikbaar, waaronder kinesitherapie.

Kinesist Deurne

Wat is een lumbale hernia?

hernia

Een hernia nucleus pulposus is een aandoening waarbij er een stuk van de zachte kern van een tussenwervelschijf (nucleus pulposus) door een beschadigd deel van de schijf naar buiten dringt. Dit kan leiden tot pijn, zenuwcompressie en andere klachten in de rug en de benen.

kinesitherapie Deurne

Waarom helpen oefeningen bij lage rugklachten?

lage rugpijn

Lage rugpijn is een veelvoorkomend probleem voor veel mensen. Het kan ontstaan door alledaagse activiteiten, zoals het tillen van zware voorwerpen of het zitten achter een bureau voor lange tijden. Gelukkig is er een bewezen manier om rugpijn te verlichten: oefeningen.

oefeningen lage rugpijn Antwerpen

10 Oefeningen die helpen bij lage rugpijn?

lage rugpijn

Lage rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem en kunnen zeer hinderlijk zijn voor het dagelijkse leven. Gelukkig zijn er verschillende oefeningen die kunnen helpen bij het verminderen van deze pijn. In deze blog bespreken we hoe u lage rugklachten kunt verhelpen door middel van oefeningen.

kinesitherapie Deurne hoofdpijnklachten

Wat zijn de voordelen van kinesitherapie bij hoofdpijnklachten?

hoofdpijn

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende lichamelijke klachten en kan zeer hinderlijk zijn voor het dagelijkse leven. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen die helpen bij het verminderen van hoofdpijn, waaronder kinesitherapie.

Bekkenbodemrevalidatie Antwerpen

Waarom is bekkenbodemrevalidatie zo belangrijk?

bekkenbodemrevalidatie

Bekkenbodemrevalidatie is een specialisatie in de kinesitherapie en richt zich op het verbeteren van de functionele bekkenbodemspieren. Dit is van groot belang voor zowel mannen als vrouwen. In deze blog bespreken we de voordelen van bekkenbodemrevalidatie.

lichaamsbeweging bij stress of burn out

Wat zijn de voordelen van lichaamsbeweging bij stress of een burn-out?

stress

Lichaamsbeweging is een krachtig middel om te helpen bij het beheersen van stress en het voorkomen van een burn-out. In deze blog bespreken we uitgebreid de vele voordelen van regelmatige lichaamsbeweging en hoe het kan helpen bij het verminderen van stress-gerelateerde klachten en het voorkomen van een burn-out.

triggerpoint dry needling Deurne

Wat zijn nu eigenlijk spierknopen of triggerpoints?

triggerpoints

Triggerpoints, ook wel bekend als spierknoopjes, zijn kleine, pijnlijke knobbeltjes in de spieren die pijn, stijfheid en verminderde beweeglijkheid veroorzaken.

dry needling Antwerpen

Wat zijn de 10 meest gestelde vragen over dry needling en hun antwoorden?

dry needling

De 10 meest gestelde vragen over dry needling en hun antwoorden lees je hier.

Duidelijkheid, daar staan wij voor!

dry needling bij lage rugklachten

Wat zijn de voordelen van dry needling bij acute lage ruglast?

dry needling

Acute lage rugpijn is een veelvoorkomend probleem voor veel mensen. Het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals overbelasting, blessures of verkeerde houding. Gelukkig zijn er verschillende behandelmethoden beschikbaar om deze pijn te verminderen, waaronder dry needling. In dit artikel bespreken we de voordelen van dry needling bij acute lage rugpijn.

dry needling bij schouderklachten

Wat zijn de voordelen van dry needling bij schouderklachten?

dry needling

Schouderklachten komen heel vaak voor. 80% van het schoudercomplex bestaat uit spieren en laat nu dit de reden zijn waarom dryneedling zeer effectief is bij schouderklachten.

pijn kinesist deurne

Wat is het verschil tussen acute en chronische pijn?

pijn

Pijn is heel complex, om dit goed te kunnen uitleggen maken we een onderverdeling tussen twee soorten pijn. Acute pijn en chronische pijn.

ischias

Je rug versterken na ischias of ischialgie

rugschool

Ischias of ischialgie is een vorm van rugpijn die veel voorkomt, maar gelukkig ook één die verholpen kan worden met juiste begeleiding en oefeningen.

kinesist deurne dry needling antwerpen

Wat is een frozen shoulder?

frozen shoulder

Schouderklachten komen heel vaak voor. Eén ervan is een frozen shoulder. Graag geven we u informatie over diagnose en behandeling van een frozen shoulder.

Tenniselleboog behandeling

Wat is een tenniselleboog? Info & behandeling

tenniselleboog

Wat is een tenniselleboog? Wij geven informatie en advies voor een efficiënte behandeling van een tennsielleboog.

loopanalyse

Kan je lopen met een discus hernia?

rugschool looptechniek

Discus hernia en loopwedstrijden. De do's en don'ts met een discus hernia. Rugklachten voorkomen door beweging is de nieuwe evolutie binnen de revalidatie.

kinesitherapie deurne

Kinesitherapie in Deurne (Antwerpen)

kinesitherapie

Kinesitherapie in Deurne (Antwerpen). Online booking mogelijk. Ons team van kinesisten staat voor je klaar.

manuele therapie

Kan manuele therapie helpen bij acute nekklachten?

manuele therapie

Last van nekklachten? Via evidence based technieken verminderen wij de spierspanningen en verbeteren de mobiliteit van je nek.

kinesitherapie

Kinesitherapie in Deurne

kinesitherapie

Een kine-behandeling in Deurne. Verschillende specialisaties onder één dak. Boek online 24/7 rechtsreeks in de agenda van je kinesitherapeut.

dryneedling

Dry Needling bij sportletsels

dry needling

Dry needling bij sportletsels helpt je sneller herstellen. Deze bewezen effectieve techniek helpt de spieren herstellen.

manuele therapie

Osteopathie

osteopathie

Osteopathie is een holistische zachte therapie die zich richt op het herstellen van gestoorde beweeglijkheid in het lichaam. Het is een manuele therapie.

voorste kruisband scheur

Voorste kruisband revalidatie

sportrevalidatie

Voorste kruisband revalidatie. Sportkinesitherapie en functionele revalidatie

Revalidatie van een voorste kruisband nodig? Onze sportkinesitherapeuten zijn opgeleid om U efficiënt te begeleiden tot wedstrijdniveau.

kinesietherapie

Kinesitherapie behandelingen in Deurne Antwerpen

kinesitherapie

Wat is kinesitherapie en wanneer heb je het nodig? Is een doktersvoorschrift vereist? Lees hier meer informatie.

dryneedling

Wat is Dry needling?

dry needling

Dry needling bij sportletsels helpt je sneller herstellen. Deze bewezen effectieve techniek helpt de spieren herstellen. online boeking 24/7

sportkinesietherapie

Rugschool bij chronische klachten

rugschool

Rugschool Deurne helpt mensen met langdurige (chronische) pijn aan de rug. Via individuele oefeningen, gericht advies en opvolging gaan we aan de slag

sportrevalidatie

Sportrevalidatie: return to sport

sportrevalidatie

Sportrevalidatie, return to sport is de laatste fase waar de atleet en therapeut samen wedstrijd specifieke situaties trainen om herval uit te sluiten.

kinecenter

Manuele lymfedrainage ad modum Vodder

lymfedrainage

Manuele lymfedrainage ad modum Vodder is een evidence based techniek om de natuurlijke drainage van het lichaam te stimuleren. lymfedrainage kinecenter.

sportkinesietherapie

Wat doet een sportkinesist Deurne-Antwerpen?

kinesitherapie

Sportkinesist Deurne-Antwerpen. Onze sportkinesisten gaan samen met de sporter de revalidatie doorlopen tot op competitie niveau.

manuele therapie

Wat is manuele therapie?

manuele therapie

Manuele therapie is een evidence based techniek die helpt bij het verbeteren van mobiliteit en het verminderen van pijn aan het bewegingsstelsel.

stoornis kaakgewricht

Temporomandibulaire dysfunctie

kaakgewricht manuele therapie

Temporomandibulaire dysfunctie of stoornissen van het kaakgewricht. Ons team kan u ondersteunen via manuele therapie en oefeningen.

nekklachten

Oorzaken en behandeling van nekklachten

nekklachten

Na een juiste diagnose hoort een behandeling op maat. Een behandeling van nekklachten wordt daarom steeds individueel aangepast aan de noden van de patiënt.

lumbale discus hernia

Wat na een lumbale discus hernia?

rugschool

Een lumbale discus hernia? Wat nu? Wij begeleiden je doorheen de verschillende stappen van de revalidatie evidence based.

dryneedling aspecifieke nekpijn

Aspecifieke nekpijn: dry needling kan helpen!

dry needling nekklachten

Dry needling is een goede techniek om spierspanningen te verminderen ter hoogte van de nekregio die pijn en bewegingsbeperking onderhouden.

online afspraken kinesitherapie

Online afspraken kinesitherapie Deurne-Antwerpen

kinesitherapie

Online afspraken kinesitherapie Deurne-Antwerpen. 24/7 bereikbaar. Boek een afspraak rechtstreeks in de agenda van je therapeut.

vertigo-bppv

Vertigo of BPPV

duizeligheid

Benigne paroxismale positieduizeligheid, vertigo of BPPD is de meest voorkomende oorzaak van draaiduizeligheid.

dryneedling rugklachten

Lage rugklachten. Dryneedling kan helpen

dry needling

Dry needling bij lage rugklachten is zeer hulpzaam. Dry needling is een evidence based techniek. Maak je afspraak 24/7 online.

videoconsult kinesitherapie

Videoconsult kinesitherapie

kinesitherapie

Via videoconsult kinesitherapie ondersteunen wij jouw revalidatie één op één vanop afstand.

loopanalyse

Blessurevrij lopen? Verbeter je looptechniek

looptechniek

Blessurevrij lopen? Verbeter je looptechniek door een loopanalyse. We geven u advies voor een optimale looptechniek zodat loopblessures achterwege blijven.