Manuele therapie in Deurne ( Antwerpen), rugpijn en manuele therapie

Kinesist Deurne manuele therapie
 
manuele therapie
 

Manuele therapie

Manuele therapie kan een oplossing bieden voor klachten of bewegingsbeperkingen aan het gehele lichaam. Bij het verbeteren van de gewrichtsfunctie verbetert ook de houding, waardoor bewegen veel soepeler verloopt. Manuele therapie bij rugklachten is een belangrijk onderdeel in het revalidatieproces.

Wanneer manuele therapie?

Mobilisatie en manipulaties zijn behandeltechnieken die vaak goede resultaten opleveren. Preventie is een belangrijk onderdeel van ons takenpakket, daarom geven we graag goede instructies en adviezen betreffende correcte houdingen bij tillen van een last of ergonomische aandachtspunten bij bureauwerk.

Hoe snel werkt manuele therapie?

Vaak zijn de effecten van een behandeling manuele therapie al na 1 of 2 sessies merkbaar waarbij je een vermindering voelt van de pijnklachten. Doordat je beter beweegt zal de spierspanning afnemen en voel jij je terug beter in je vel.

Omdat manuele therapie een evidence based therapie is en dus bewezen effectief zal deze behandeling snel resultaat opleveren. Soms kan deze gecombineerd worden met dry needling om zo de spierknopen snel te ontspannen. Dry needling is een therapie die inwerkt op de triggerpunten. Verdere informatie kan je lezen op de desbetreffende pagina dry needling.

Manuele therapie helpt bij verschillende aandoeningen

Manuele therapie is voornamelijk gericht op neuro-en musculoskeletale aandoeningen (= nek- en schouderklachten, uitstralingspijn naar de armen, thoracale klachten, soms met pijn op de borst of ribben, lage rugklachten, hernia, whiplash, uitstralingspijn naar de benen, duizeligheid, kaakklachten, heup-, knie- enkel-, elleboog- en polsklachten. en langdurige bewegingsklachten die niet vanzelf verdwijnen.)

Een screening is interessant als je één van deze klachten ondervindt. Dit kan zonder doorverwijzing van je huisarts. Om je klachten snel en efficiënt te verhelpen maken we na het onderzoek een behandelplan op en geven wij je informatie over het te volgen behandeltraject.

Indien wij merken dat je klacht meer dan 1 of 2 behandelingen zal vereisen, zullen we je aanraden langs de huisarts te gaan om een doorverwijzing voor manuele therapie. Zo kan je aanspraak maken op een financiële tegemoetkoming door de mutualiteiten.

Evidence based manuele therapie

Specifieke informatie over manuele therapie bij nekklachten kan u lezen in het desbetreffende blogartikel. Voor algemene informatie over manuele therapie kan u de volgende link gebruiken: http://www.mathera.be of contacteer ons voor meer informatie op het nummer 03/ 326 03 91.

Je kan ook een online afspraak maken.

Wij werken steeds evidence based en volgens de nieuwste inzichten. Onze manueel therapeuten scholen zich op regelmatige basis bij om te voldoen aan de strengste normen die wij als team Kinecenter voor ogen houden.

Voor een snelle afspraak kan je alvast je gegevens en een korte omschrijving van Uw klachten doormailen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Onze praktijk is elke weekdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Om onze andere behandelingen te bekijken kan je hier klikken.

Veel gestelde vragen

Lees hier veel gestelde vragen over manuele therapie en hoe wij bij Kinecenter ermee omgaan.

Hoe lang duurt een sessie manuele therapie?

Een sessie duurt 20 tot 30 minuten en kan nog een 2-tal dagen inwerken op de behandelde structuren.

Waarom is manuele therapie nodig?

Wanneer u een gewricht moeilijk kan bewegen of bij rugklachten kan manuele therapie directe verbetering opleveren.

Hoe helpt manuele therapie?

Door specifieke manuele technieken gaan we de blokkades onmiddellijk oplossen. De gespannen struchturen ( spieren, pezen, fascia en zenuwbanen) zullen hierdoor ontspannen en de pijn verlichten.

Foto's

manuele therapie
manuele therapie
manuele therapie

error

ReferenceError: document is not defined