Dry Needling: Effectieve Myofasciale Therapie voor Acute en Chronische Pijn

Kinesist Deurne manuele therapie
 
dry needling aan de knie
 

Dry needling

Ontdek Dry Needling: Dé oplossing voor uw spierklachten

Heeft u last van hardnekkige spierpijn of stijfheid? Dan is Dry Needling wellicht de uitkomst waar u naar op zoek bent! Deze effectieve behandelmethode biedt verlichting bij chronische spierklachten door specifieke triggerpoints aan te pakken. Door het inzetten van dunne naalden wordt de spierspanning verminderd en krijgt u weer de beweeglijkheid die u verdient. Laat u verrassen door de voordelen van Dry Needling en ervaar een nieuwe wereld van comfort en ontspanning. Gun uzelf de kans om afscheid te nemen van die vervelende spierklachten en maak vandaag nog een afspraak!

Dry Needling: Een effectieve behandeling voor spierpijn en stijfheid

Dry Needling is een gespecialiseerde therapie die zich richt op het verlichten van spierpijn en stijfheid veroorzaakt door triggerpoints of spierknopen. Deze innovatieve behandelmethode maakt gebruik van dunne naalden die direct in de spierknoop of verharding worden geplaatst, om zo de spier te ontspannen en pijnklachten te verminderen. Dry Needling is een bewezen effectieve methode om chronische pijnklachten, zoals rug-, schouder- en nekproblemen, te behandelen en wordt vaak toegepast in combinatie met andere therapieën zoals manuele therapie en stretching.

Wat kun je verwachten tijdens en na een Dry Needling behandeling?

Tijdens een Dry Needling behandeling lokaliseren onze therapeuten eerst het triggerpoint. Vervolgens prikken ze met een dun naaldje snel door de huid heen en brengen de naald tot aan de spierknoop of verharding. Hierdoor zal de spier kortstondig aanspannen, wat leidt tot een lokale samentrekking. Dit is een gewenst effect en zorgt voor het beste resultaat.

Na de behandeling kan je spier enige uren licht stijf aanvoelen, en het behandelde gebied kan enigszins lijken op een blauwe plek. De napijn van de behandeling varieert per persoon en kan één tot vijf dagen aanhouden. Zodra de stijfheid en gevoeligheid afnemen, zul je een aanzienlijke verbetering ervaren. De eerdere klachten gerelateerd aan het triggerpoint zullen verminderen, en je beweeglijkheid zal weer toenemen.

Daarnaast kan je na de behandeling een verhoogd energieniveau en een gevoel van algehele ontspanning ervaren, doordat de spieren ontspannen zijn. Dry Needling is een effectieve behandeling die je helpt om je weer comfortabeler en vrijer te bewegen.

Waarom kiezen voor Dry Needling?

Dry Needling is een effectieve behandelmethode voor chronische pijnklachten zoals rug-, schouder- en nekproblemen, vooral wanneer andere therapieën onvoldoende resultaat hebben geboekt. Bij ons wordt de behandeling altijd uitgevoerd door een gecertificeerde kinesitherapeut, die de veiligheid waarborgt en de interventie enkel in overleg met de patiënt toepast.

Dry Needling wordt vaak gecombineerd met andere behandelmethoden, zoals stretching en manuele therapie, om het herstelproces te bevorderen.

Bovendien is Dry Needling een evidence-based techniek. Dit betekent dat de methoden die wij gebruiken wetenschappelijk bewezen effectief zijn, wat bijdraagt aan een sneller herstel. Door te kiezen voor Dry Needling, investeer je in een behandeling die onderbouwd is door onderzoek en gericht is op het bevorderen van jouw welzijn en herstel.

Dry Needling bij Kinecenter: deskundige zorg en snelle afspraken

Bij Kinecenter zijn al onze therapeuten lid van Axxon en werken we volgens de nieuwste inzichten en evidence-based methoden. Onze manueel therapeuten scholen zich regelmatig bij om te voldoen aan de hoge normen die wij als Kinecenter-team hanteren.

Benieuwd naar onze andere behandelingen? Klik hier om ons volledige aanbod te bekijken. Kies voor Kinecenter voor deskundige zorg en snelle toegang tot de behandelingen die je nodig hebt.

Veel gestelde vragen

Ontdek de meest gestelde vragen over dry needling en hoe ons team bij Kinecenter deze effectieve behandeling deskundig uitvoert.

Is dry needling pijnlijk?

Het inbrengen van de naald is meestal niet pijnlijk, aangezien deze zeer dun is. Wanneer de naald het triggerpoint bereikt, kan er een kortstondig, krampachtig gevoel optreden, wat soms als ongemakkelijk wordt ervaren. Dit gevoel verdwijnt echter snel en wordt vaak gevolgd door een gevoel van ontspanning en verlichting.

Wat is het verschil tussen Dry Needling en acupunctuur?

Hoewel beide methoden gebruikmaken van dunne naalden, zijn de doelen en benaderingen van Dry Needling en acupunctuur verschillend. Dry Needling richt zich op het behandelen van spierknopen en triggerpoints om spierpijn en stijfheid te verlichten, terwijl acupunctuur zich baseert op de traditionele Chinese geneeskunde en gericht is op het herstellen van de energiebalans in het lichaam.

Hoe snel kan ik resultaat verwachten na een Dry Needling?

De reactie op een Dry Needling behandeling varieert per individu. Sommige mensen ervaren direct na de behandeling verlichting van hun klachten, terwijl anderen na enkele sessies verbetering opmerken. In sommige gevallen kan er sprake zijn van tijdelijke napijn of stijfheid, die meestal binnen enkele dagen verdwijnt. Het is belangrijk om met je kinesist te bespreken wat u kunt verwachten op basis van uw specifieke situatie.

Foto's

dryneedling aspecifieke nekpijn
dryneedling
dryneedling

error

ReferenceError: document is not defined