Kaakklachten - temporomandibulaire klachten? Wij helpen je verder!

Kinesist Deurne manuele therapie
 
kinesitherapie deurne
 

Kaakklachten

Kaakklachten zijn een verzamelnaam voor stoornissen van het bewegingsapparaat van het kaakgewricht. Het meest van al geven patiënten met kaakklachten Deurne aan dat ze knarsen met de tanden.

Behandeling voor kaakklachten

Kaakklachten kunnen enorm storend zijn en veroorzaakt worden door verschillende factoren. Lees hier meer over de behandeling voor kaakklachten.

Soorten kaakklachten

Kaakklachten kunnen in vele vormen aanwezig zijn, onder andere:

  • Pijn of vermoeidheid aan de kauwspieren

  • De mond niet goed kunnen openen

  • Pijn aan het kaakgewricht

  • Krakend kaakgewricht

  • Overgevoelige of pijnlijke tanden

  • Abnormaal slijtage ven het gebit

  • Hoofdpijn

  • Oorpijn

  • Nekpijn

Stress veroorzaakt vaak kaakklachten

Stress is een van de grotere factoren die meespeelt in het verergeren van afwijkend mondgedrag, wat leidt tot kaakklachten. Knarsen, wangbijten, lipbijten, kauwgom kauwen, vacuüm zuigen, op pennen bijten, nagelbijten etc. hebben een grote invloed op de kauwspieren, waardoor deze overbelast kan geraken. De kauwspieren kunnen pijnlijk worden, vermoeid raken of de pijn doorstralen naar het hoofd, de oren of de kiezen. Dit kan uiteindelijk doorgroeien naar temporomandibulaire klachten. Lees meer over temporomandibulaire klachten en wat je er aan kan doen in dit blogbericht.

Behandeling van kaakklachten

Een kinesist kan je door middel van oefeningen helpen bij je kaakklachten. Soms is het nodig dat een tandarts tussenkomt voor een splint aan de tanden, of een psycholoog als de kaakklachten worden veroorzaakt door stress. Een kinesist helpt met instructies hoe je de mond goed kan gebruiken en ontspannen. Verder leren we je hoe je de kauwspieren los kan masseren. Indien er een verband is tussen kaakklachten en nekklachten, behandelen we deze verder.

Maak online een afspraak om snel van jouw klachten af te geraken.

Veel gestelde vragen

Lees hier veel gestelde vragen over kaakklachten en hoe wij bij Kinecenter ermee omgaan.

Hoe lang duren kaakklachten?

Soms verdwijnen de klachten spontaan na enkele dagen tot weken. Er zijn veel verschillende oorzaken en gevolgen van kaakklachten.

Waarom is een behandeling van kaakklachten nodig?

Via specifieke technieken kunnen wij de druk op het kaakgewricht verminderen zodat weefsel kunnen ontspannen en de eventuele ontsteking kan genezen.

Hoe helpt een behandeling van kaakklachten?

Een specifieke behandelingen maar ook tips & tricks voor het ontspannen van je kaken, mond en tong geven vaak goed en blijvend resultaat.

Foto's

kaakklachten
nekklachten
dryneedling aspecifieke nekpijn

error

ReferenceError: document is not defined