Rugschool in Deurne (Antwerpen) na discushernia, wij helpen je verder!

Kinesist Deurne manuele therapie
 
rugschool
 

Wat is rugschool Deurne?

In onze rugschool leren wij jou hoe je rugpijn vermijdt. Je krijgt dus niet enkel theoretische informatie zoals tiltechnieken en ergonomische tips maar ook praktische lessen, gericht op spierversterking en stabilisatie.

Rugschool

Door je spierkorset – de verzameling van buik-, rug en heupspieren – te trainen kan je immers kracht en stabiliteit opbouwen waardoor je een sterke rug krijgt. We oefenen samen met jou ook op rugsparende en ergonomische houdingen. Ook starten we een cardiotraining op waardoor je conditie gaat verbeteren.

Voor wie is rugschool belangrijk?

Iedereen met problemen aan de wervelkolom komt in principe in aanmerking. Vooral mensen met langdurige rugpijn of herhalende rugklachten komen in aanmerking voor rugschool. Vaak zijn dit mensen die regelmatig hinder op het werk ondervinden of langdurig werkonbekwaam zijn. Ook patiënten die klachten ervaren na een nek- en/of rugoperatie kunnen via onze rugschool op een veilige manier de kracht in hun rug opnieuw opbouwen. Zo wordt het risico op herval in de toekomst kleiner.

Het doel van onze rugschool is je ervan bewust maken dat verdere klachten vermijden, een structurele verandering in gedrag inhoudt. Dit is iets waar we samen met jou tijdens individuele sessies aan werken.

Rugklachten verbeteren

We maken gebruik van de meest recente ‘evidence-based’ inzichten op gebied van rugrevalidatie en -preventie in ons programma waardoor we de technieken aanleren die het beste effect hebben bij het rugsparend werken. Deze technieken zijn dus bewezen effectief waardoor je sneller zal herstellen van je rugklachten.

Een ‘guideline‘ die momenteel algemeen gebruikt wordt binnen de kinesitherapie kan deze inzichten ondersteunen.

Vaak wordt rugschool gecombineerd met kinesitherapie en manuele therapie. Al deze behandelingen gaan door in het Kinecenter Deurne.

Evidence based rugschool

Wij werken steeds evidence based en volgens de nieuwste inzichten. Onze manueel therapeuten scholen zich op regelmatige basis bij om te voldoen aan de strengste normen die wij als team Kinecenter voor ogen houden.

Sporten is in vele gevallen terug mogelijk mits de nodige aandacht en het luisteren naar de reactie van je lichaam. Meer informatie hierover vind je in onze blog over sporten na een discus hernia.

Voor meer informatie, lees onze blogpost over de functie van rugschool, of maak meteen een afspraak.

Je kan ook een online afspraak maken.

Veel gestelde vragen

Lees hier veel gestelde vragen over rugschool Deurne en hoe wij bij Kinecenter ermee omgaan.

Wat is rugschool Deurne ?

Via specifieke oefeningen, zowel spierversterkend als lenigmakend, zal jij je rug versterken. Ook ergonomie komt aan bod.

Waarom is rugschool Deurne belangrijk?

De laatste wetenschappelijke inzichten tonen aan dat het versterken van de rug met een gezonde rughygiëne essentieel is om rugklachten te voorkomen

Heb ik een voorschrift voor rugschool nodig?

Je kan zonder voorschrift terecht maar met een voorschrift kan je een gedeeltelijke terugbetaling bekomen van je mutualiteit. De huisarts kan dit voorschrift aanleveren.

Foto's

rugschool
rugschool
rugschool

error

ReferenceError: document is not defined