Wanneer osteopathie? Osteopathie in Deurne (Antwerpen)

Kinesist Deurne manuele therapie
 
osteopathie
 

Osteopathie

Osteopathie in Deurne (Antwerpen) is een manuele therapie die zich richt op het herstellen van de normale beweeglijkheid van het lichaam. Bewegingsbeperking kan zich uiten in klachten ter hoogte van onder andere de rug, de nek, de buik en het hoofd. Ook problemen als migraine en onrust kunnen hiervan een gevolg zijn.

Drie technieken voor Osteopathie

Bewegingsbeperking kan ontstaan door krachten van buitenaf of door processen in het lichaam zelf. Overbelasting van weefsel speelt hierbij een centrale rol. Osteopathie probeert deze problemen aan te pakken door middel van een combinatie van principes uit de anatomie, embryologie, neurologie, fysiologie en biomechanica. Onderzoek en behandeling worden dus uitgevoerd vanuit een totaalbenadering van de klacht. Een osteopathie-behandeling is volledig manueel, wat wil zeggen dat er geen gebruik wordt gemaakt van machines en medicijnen.

De holistische visie van deze technieken maakt Osteopathie in Deurne (Antwerpen) uniek.

Techniek 1: pariëtale systeem

Het pariëtale systeem bestaat uit het bewegingsapparaat van het menselijk lichaam. Dit bevat de wervelkolom alsook de ledematen met al hun gewrichten, spieren, pezen en ligamenten. Pijn in het bewegingsapparaat kan worden veroorzaakt door bewegingsbeperking als gevolg van een ongeluk, een infectie of een chronische aandoening zoals reuma of overbelasting.

Techniek 2: viscerale systeem

Inwendige organen vormen het viscerale systeem, inclusief bloedvaten en lymfestelsel, bijvoorbeeld in de keel-, borst- en buikholte. Ieder orgaan heeft een bepaalde beweeglijkheid, gekoppeld aan de structuur en embryologische ontwikkeling. Deze bewegingen zijn voornamelijk onbewust. Denk maar aan je longen, hart en darmen.

Daarnaast zijn er ook de bewegingen die ontstaan door het middenrif, eveneens onbewust. Het middenrif heeft niet enkel een centrale functie in onze ademhaling, maar werkt ook als pomp voor de buikorganen.

Verlies van de beweeglijkheid van het viscerale systeem heeft gevolgen voor de gewrichten en spieren, maar ook voor de schedel en uiteraard de organen zelf.

Techniek 3: craniosacrale systeem

Het craniosacrale systeem omvat de schedelbotten, het wervelkanaal met zenuwvoorziening en de vloeistofcirculatie.

De schedel bestaat uit 20 verschillende botstukken die van elkaar zijn gescheiden door schedelnaden. Net zoals elke structuur in het lichaam heeft ook de schedel een specifieke mate van flexibiliteit.Een harde val of een oorontsteking kunnen klachten veroorzaken, maar defecten kunnen ook al van bij de geboorte aanwezig zijn. Deze klachten kunnen zich zowel lokaal als op andere plaatsen in het lichaam uiten.

Bij een behandeling osteopathie in Deurne (Antwerpen) gaan we samen met jou op zoek naar welke bewegingsbeperkingen je klachten veroorzaken. Via specifieke manuele technieken (structureel/visceraal/craniaal) gaan we aan de slag om deze bewegingsbeperkingen te herstellen op alle niveaus. Op die manier kunnen de zelfhelende en zelfregulerende mechanismen in werking treden.

Maak een online afspraak.

Veel gestelde vragen

Lees hier veel gestelde vragen over osteopathie en hoe wij bij Kinecenter ermee omgaan.

Wat doet osteopathie?

Het doel van osteopathie is het herstellen van de oorspronkelijke beweegelijkheid van het lichaam. Dit gebeurd via bindweefsel van gewrichten en spieren, organen en zenuwbanen.

Wat kost osteopathie?

Een behandeling duurt 45-60 minuten en kost 60€. De meeste mutualiteiten betalen een gedeelte terug.

Is osteopathie mogelijk bij baby's?

Zeker, osteopathie kan helpen bij huilbaby's, reflux, voorkeurshouding, slaapproblemen, darmkrampjes en terugkerende oorontstekingen

Foto's

osteopathie
osteopathie
osteopathie

error

ReferenceError: document is not defined