Postoperatieve revalidatie Deurne

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Post operatieve revalidatie Deurne
 

Postoperatieve revalidatie Deurne

Onze kinesisten in het Kinecenter Deurne begeleiden u doorheen het hele postoperatieve gebeuren. Na een operatie of een orthopedische ingreep aan de schouder, knie, rug, heup of een ander gewricht kan u bij ons terecht voor uw revalidatie, van net na uw operatie tot aan uw volledig herstel.

Postoperatieve revalidatie met behulp van een kinesist

Na een ingreep is het vaak belangrijk om post-operatieve revalidatie te volgen bij een kinesist. Lees hier meer over hoe Kinecenter aan de slag gaat met post- operatieve revalidatie.

Revalidatie op maat

Wanneer u net ontslagen bent uit het ziekenhuis of revalidatiecentrum wacht u nog een hele weg. Uw postoperatieve revalidatie Deurne start in ons Kinecenter met het uitstippelen van een bepaald traject, waarin wij u graag begeleiden. De revalidatie zal steeds op maat gemaakt en aangeboden worden. Afhankelijk van je progressie nemen we de volgende stap.

Evidence based kinesitherapie

De patiënt blijft bij ons centraal staan en duidelijke afspraken worden steeds gemaakt. Indien nodig staan we in nauw contact met de behandelende chirurg. Al onze kinesisten zijn gespecialiseerd en volgen regelmatig de nodige bijscholingen zodat wij ‘state of the art’ kunnen werken. Wij werken ‘evidence based’ wat wil zeggen dat de aangeboden behandelingen bewezen effectief zijn.

Optimaal herstel

Onze accommodatie is modern ingericht met meer dan 100m2 oefenruimte. Plaats genoeg dus voor een optimaal herstel. Wij zijn er ons van bewust dat sneller herstellen hand in hand gaat met motivatie, doorzetting en volharding. Wanneer dit aangeboden wordt in een mooi kader met moderne apparatuur zal uw post-operatieve revalidatie in het Kinecenter Deurne aangenaam verlopen. Voor meer informatie over onze specialisaties kan u terecht op onze blog.

Veel gestelde vragen

Lees hier veel gestelde vragen over postoperatieve revalidatie en hoe wij bij Kinecenter ermee omgaan.

Hoe lang duurt postoperatieve revalidatie?

De duur van het postoperatieve revalidatie-traject hangt af van de ingreep. Een zware ingreep zal langer nodig hebben om te herstellen dan een kleinere ingreep. De chirurg of arts zal steeds een traject voorschrijven van een duur die hij nodig acht. Daarna stel je samen met jouw kinesist een individueel traject op om jouw herstel het vlotste te laten verlopen.

Waarom is postoperatieve revalidatie nodig?

Na specifieke ingrepen is postoperatieve revalidatie nodig om alle weefsels en structuren die beschadigd zijn tijdens de ingreep, optimaal te laten herstellen. Indien dit niet gebeurt, kunnen postoperatieve klachten zich blijven aanhouden en kunnen de weefsels zich niet herstellen zoals het hoort.

Hoe helpt postoperatieve revalidatie?

Aan de hand van manuele therapie, oefentherapie of een individueel revalidatietraject helpen we je terug optimaal in beweging komen na een operatie. Dankzij de specifieke bewegingen kunnen de weefsels en spieren terug optimaal herstellen.

Foto's

Kinesisten Antwerpen
Kinesisten Antwerpen
Kinesisten Antwerpen

error

ReferenceError: document is not defined