Sportkinesitherapie in Deurne (Antwerpen) sneller herstellen

Kinesist Deurne manuele therapie
 
sportkinesietherapie
 

Sportkinesitherapie

Als sportkinesitherapeuten spelen we een belangrijke rol bij het begeleiden, adviseren en revalideren van sporters met blessures. ‘Teamwork’ speelt een essentiële rol bij het herstel van de atleten. In overleg met de orthopedist, sportarts, coach, trainer en eventueel ouders gaan we aan de slag om een revalidatie op maat uit te werken.

Volle ondersteuning na sportletsels

Omdat een sportrevalidatie vaak onder hoge tijdsdruk moet worden uitgevoerd vraagt dit enerzijds vakmanschap bij de sportkinesist, en anderzijds een specifieke mindset bij de sporter. Sportkinesitherapie vereist doorzettingsvermogen, volharding en flexibiliteit van de sporter. Met andere woorden, een echte uitdaging! Sportkinesitherapie in Deurne (Antwerpen) zorgt voor de volle ondersteuning.

De rode draad bij sportkinesitherapie

Bij sportkinesitherapie is training de rode draad. Via stabilisatie-, kracht-, coördinatie- en conditietraining werken wij niet enkel aan een volledig herstel van de patiënt, maar is ons doel ook de sporter tot een hoger niveau te brengen dan voor de blessure. Dit is mogelijk omdat we preventief de verzwakte spierketens in het lichaam versterken en laten samenwerken met de andere ketens in het lichaam. De doeltreffendheid van sportrevalidatie is dus mede een gevolg van driedimensionale bewegingen. De verschillende spierketens werken samen zoals bij specifieke complexe sportbewegingen. Wij kunnen deze effectieve revalidatie aanbieden door de uitgebreide faciliteiten waarover we beschikken.

Ten slotte krijgt de laatste fase van een behandeling sportkinesitherapie bijzondere aandacht. High performance training heeft als functie de sporter op wedstrijdniveau klaar te stomen. Omdat dit een belangrijk onderdeel is van sportkinesitherapie besteden we ook hier voldoende tijd aan.

Wanneer sportkinesitherapie?

Onze sportkinesisten bieden onder andere sportrevalidatie aan na een:

  • enkelblessure

  • knieblessure

  • elleboog- en polsblessures

  • heupproblematiek

  • schouderblessure

  • spierblessure (scheur of verrekking)

  • achillespeesontsteking

  • overbelastingsletsel (zoals beenvliesontsteking)

  • letsel ten gevolge van een groeispurt

  • rugletsels

Onze sportkinesisten

Jelmar, Frederik en Lars staan ter beschikking in het Kinecenter Deurne.

Wij werken steeds evidence based en volgens de nieuwste inzichten. Onze manueel therapeuten scholen zich op regelmatige basis bij om te voldoen aan de strengste normen die wij als team Kinecenter voor ogen houden.

Voor meer informatie, lees onze blogpost over de functie van return to sport en sportkinesitherapie, of maak meteen een afspraak.

Onze praktijk is elke weekdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Je kan ook een online afspraak maken.

Om onze andere behandelingen te bekijken kan je hier klikken.

Veel gestelde vragen

Lees hier veel gestelde vragen over sportkinesitherapie en hoe wij bij Kinecenter ermee omgaan.

Wat is sportkinesitherapie?

Deze tak van de kinesitherapie richt zich op sportrevalidatie. Doorheen het revalidatieproces staat de terugkeer naar sport centraal.

Waarom is sportkinesitherapie nodig?

Sportkinesitherapie richt zich op herstel maar ook op preventie. Zwakke ketens worden versterkt op een functionele en sportgerichte manier.

Hoe helpt sportkinesitherapie?

Sportgerichte revalidatie op de verschillende fronten; kracht, lenigheid, stabiliteit, weerstand, uithouding en recuperatie geven de mogelijkheid op een snel en efficiënt herstel van de sportblessure.

Foto's

sportrevalidatie
sportkinesietherapie
sportkinesist

error

ReferenceError: document is not defined