Rugschool bij chronische rugklachten, wat is het net?

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Rugschool bij chronische rugklachten

Wat is een rugschool?

Rugschool geeft tips & tricks

In onze rugschool leren wij jou hoe je rugpijn vermijdt. Je krijgt theoretische informatie zoals tiltechnieken en ergonomische tips, maar ook praktische lessen gericht op spierversterkende en stabiliserende oefeningen. Door je spierkorset – de verzameling van buik-, rug en heupspieren – te trainen kan je immers kracht opbouwen. We oefenen samen met jou ook op ergonomische houdingen en we starten een conditietraining om je conditie te verbeteren.

Het kan voorkomen dat er bepaalde factoren aanwezig zijn die je rugpijn verergeren en de genezing vertragen, zoals stress of angst. Zo is het mogelijk dat je na een lange periode van rugklachten bang bent om bepaalde bewegingen te maken. In dat geval kunnen wij je aanvullende psychologische ondersteuning bieden door je door te verwijzen naar onze erkende psychologe.

Wie komt er in aanmerking om rugschool te volgen?

Rugschool staat voor preventie en revalidatie.

Iedereen met problemen aan de wervelkolom komt in principe in aanmerking. Vooral mensen met langdurige (chronische) pijnen aan de wervelkolom die vaak terugkomen kunnen baat hebben bij rugschool. Vaak zijn dit patiënten die door klachten regelmatig hinder op het werk ondervinden of langdurig werkonbekwaam zijn. Ook patiënten die klachten ervaren na een nek- en/of rugoperatie kunnen via onze behandelingen op een veilige manier de kracht in hun wervelkolom opnieuw opbouwen. Preventie is hierbij de sleutel tot blijvend succes.

Het doel van onze rugtraining is je ervan bewust maken dat verdere klachten vermijden een structurele verandering in gedrag inhoudt. Dit is iets waar we samen met jou tijdens individuele sessies aan werken.

Een ‘guideline‘ die momenteel algemeen gebruikt wordt binnen de kinesitherapie kan deze inzichten ondersteunen.

Rugschool bij chronische rugklachten
rugschool

Wat na de rugschool?

U kan bij ons na de sessies rugschool verder trainen om de gewonnen kracht en stabiliteit te onderhouden. Na ongeveer 6 maanden kunnen we tijdens een terugkom-sessie evalueren wat er nog verbeterd dient te worden. Zoals steeds wordt dit individueel begeleid.

Al deze bewezen effectieve technieken en oefeningen laten U sneller herstellen van Uw rugklachten. Manuele therapie en dry needling zijn technieken die goed aansluiten op de oefeningen en die het resultaat gunstig beïnvloeden.

Indien je een afspraak wenst te maken voor onze rugschool, of als je meer informatie zoekt, staan wij je graag te woord.

Al deze individuele sessies gaan door in het Kinecenter Deurne (Antwerpen).

Wij werken steeds evidence based en volgens de nieuwste inzichten. Onze manueel therapeuten scholen zich op regelmatige basis bij om te voldoen aan de strengste normen die wij als team Kinecenter voor ogen houden.

Voor aanvullende informatie zijn we altijd bereid om u te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 03/326 03 91 of een e-mail sturen naar hallo@kinecenter.be. Onze praktijk is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur voor uw gemak. Bovendien is het mogelijk om online een afspraak in te plannen. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .

Tot de volgende keer!