Blessurepreventie voor sporters en niet-sporters
Iedereen kan blessures oplopen, zowel sporters als niet-sporters. Samen kunnen we aan blessurepreventie werken zodat dit niet hoeft voor te vallen.
Iedereen kan blessures oplopen, zowel sporters als niet-sporters. Samen kunnen we aan blessurepreventie werken zodat dit niet hoeft voor te vallen.
Of je nu veel of weinig beweegt, iedereen kan blessures oplopen. Onze kinesisten willen iedereen uiteraard juist méér laten bewegen, maar de kwaliteit van de beweging primeert. We maken individuele trainingsprogramma's om jouw zwakke schakels te versterken en zo blessures te voorkomen. Het voorkomen van hardloopblessures kan je hier lezen.
Elke sport heeft zijn typische belasting op het lichaam van de sporter. Afhankelijk van de belastbaarheid van de sporters is hij of zij minder of meer gevoelig aan kwetsuren of overbelasting. Blessurepreventie voor sporters en niet-sporters heeft altijd dezelfde uitvalbasis.
Vermijden van blessures kan door een goed, uitgebalanceerd persoonlijk trainingsprogramma. Aangepaste spierversterkende functionele oefeningen kunnen vooral tijdens de off-season periode, maar ook onderhoudend tijdens de opbouw- en wedstrijdperiode een seizoen vrijwaren van blessures.
Blessurepreventie voor sporters en niet-sporters zal in het geval van een blessure meteen op zoek gaan naar de dieperliggende oorzaak om herval te vermijden. Ook een goede nazorg is van groot belang. Uw sportkinesitherapeut zal u ook uitleggen waaraan u in de toekomst aandacht dient te besteden om nieuwe blessures te vermijden.
Blessurepreventie voor sporters en niet-sporters geeft iedereen de nodige individuele begeleiding. Een uur in de auto, 8 uur aan bureau of op de schoolbank, drie kwartier aan tafel, een uurtje nog in de zetel,…
Door een zittende job, lang dezelfde houding aan te nemen of bepaalde bewegingen te moeten doen, belasten we bepaalde structuren van ons lichaam, zoals spieren en gewrichten, en ontlasten we er weer andere. Dit heeft vaak rugklachten, schouder- en nekproblemen, stijfheid, peesontstekingen en vele andere fysieke ongemakken al sgevolg.
Ook hier kan preventief worden gewerkt ter voorkoming van een letsel of om de ernst en hinder ervan te verlagen. Blessurepreventie blijft dus voor iedereen een belangrijk aandachtspunt om het herval in een reeds doorgemaakte blessure te vermijden.
Wij werken steeds evidence based en volgens de nieuwste inzichten. Onze manueel therapeuten scholen zich op regelmatige basis bij om te voldoen aan de strengste normen die wij als team Kinecenter voor ogen houden.
Wij zijn lid van onze beroepsvereniging axxon
Contacteer ons voor meer informatie, of maak meteen een afspraak. Onze praktijk is elke weekdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.
Je kan ook een online afspraak maken.
Om onze andere behandelingen te bekijken kan je hier klikken.
Lees hier veel gestelde vragen over blessurepreventie en hoe wij bij Kinecenter ermee omgaan.
Door middel van een goed, uitgebalanceerd persoonlijk trainingsprogramma gaan we zwakke schakels in het lichaam versterken.
Om blessures te voorkomen is het belangrijk dat zwakke schakels die blessures veroorzaken sterker gemaakt worden of leniger. Afhankelijk wat er individueel nodig is.
Wanneer het lichaam goed is uitgebalanceerd en evenwichtig is opgebouwd dmv kracht, weerstand, lenigheid, uithouding ed. zullen blessures achterwege blijven en kan er op elk niveau gesport worden zonder blessures.