Bekkenbodemtherapie in Deurne (Antwerpen). Hoe bewust controleren?

Kinesist Deurne manuele therapie
 
bekkenbodemtherapie
 

Bekkenbodemtherapie

Bekkenbodemtherapie in Deurne (Antwerpen); hoe bewust controleren? We helpen jou in enkele sessies met duidelijke richtlijnen en tips. Hoe gaat dit in zijn werk? Wel , het is niet zo erg zoals je zou vermoeden, hierbij een verduidelijking van de therapie.

Wat is bekkenbodemtherapie?

Bekkenbodemtherapie is een methode waarbij je leert de spieren van de bekkenbodem te voelen en bewust te gebruiken. Omdat je de spieren van de bekkenbodem zelf niet kunt zien, is het soms moeilijk om ze goed te gebruiken en te trainen. Aandacht en begeleiding door een gespecialiseerde kinesitherapeut is daarom zinvol.

Waarom bekkenbodemtherapie?

Door middel van oefeningen kun je de bekkenbodemspieren versterken. Zo kunnen ze beter de druk opvangen die er bij bewegingen op de bekkenbodem ontstaat. Ook het afsluitmechanisme van de blaas kan worden versterkt, zodat je minder gemakkelijk ongewild urine verliest.

Als er een verzakking bestaat, kunnen bekkenbodem oefeningen dit niet meer ongedaan maken, alhoewel de klachten van een verzakking wel eens willen verminderen. Bij klachten van een te gespannen bekkenbodem leert de kinesist je hoe je de bekkenbodemspieren kunt ontspannen

Het kan zijn dat je bekkenbodemspieren te zwak of juist te gespannen zijn. Dit kan voor klachten zorgen. Daarnaast is het mogelijk dat de bekkenbodemspieren niet op de goede manier of op het juiste moment functioneren. Bewuste controle van deze spieren is dus essentieel om incontinentieproblemen tegen te gaan.

Hoe werkt bekkenbodemtherapie?

Bekkenbodemtherapie in Deurne (Antwerpen); hoe bewust controleren? De kinesitherapeut vraagt eerst wat je klachten precies zijn, om in overleg met jou een goed plan voor behandeling op te stellen. De behandeling begint vaak met een aantal testen om te bekijken of de spanning van de bekkenbodemspieren normaal is, en hoe snel je de spieren kunt aanspannen en ontspannen.

Het testen gebeurt met oefeningen. Nadat je hebt geleerd om de spieren op een goede wijze te gebruiken is belangrijk dat deze bewegingen deel gaan uitmaken van je dagelijkse bezigheden. Dit kan bijvoorbeeld door het oefenen van houdingen en bewegingen waarbij je min of meer automatisch de bekkenbodemspieren goed aanspant.

Ook leer je hoe je de spieren goed kunt ontspannen, bijvoorbeeld bij toiletbezoek of seksuele gemeenschap. Daarnaast adviseert de kinesist je hoe je kunt voorkomen dat er onnodige druk op de bekkenbodem ontstaat.

Wij helpen je bij bekkenbodemrevalidatie

Bekkenbodemtherapie in Deurne (Antwerpen) kan je van de vervelende klachten bij incontinentie afhelpen.

Wij werken steeds evidence based en volgens de nieuwste inzichten. Onze manueel therapeuten scholen zich op regelmatige basis bij om te voldoen aan de strengste normen die wij als team Kinecenter voor ogen houden.

Contacteer ons voor meer informatie, of maak meteen een afspraak.

Je kan ook een online afspraak maken.

Annick staat voor je klaar. Onze praktijk is elke weekdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Om onze andere behandelingen te bekijken kan je hier klikken.

Veel gestelde vragen

Lees hier veel gestelde vragen over bekkenbodemtherapie en hoe wij bij Kinecenter ermee omgaan.

Wat is bekkenbodemtherapie?

Bekkenbodemtherapie helpt je om bewust je bekkenbodemspieren te controleren via oefeningen en tips.

Waarom is bekkenbodemtherapie nodig?

Bij urineverlies kan bekkenbodemtherapie en efficiënte oplossing zijn zonder een operatieve ingreep.

Hoe helpt bekkenbodemtherapie?

Onze gespecialiseerde kinesiste Annick begeleidt je dmv oefeningen bij het controleren en versterken van je bekkenbodemspieren.

Foto's

perinatale kinesitherapie
bekkenbodemtherapie
perinatale kinesitherapie

error

ReferenceError: document is not defined