Sportspecifieke training voor sporters, laatste fase van een revalidatie

Kinesist Deurne manuele therapie
 
loopanalyse
 

Sportspecifieke training of high performance training

High performance training of sportspecifieke training vormt de laatste stap alvorens je sportwedstrijden te hervatten.

High performance training na blessure

Deze behandeling is sportspecifiek en op maat gemaakt. We bereiden je voor om optimaal te presteren tegen hoge weerstand zonder te hervallen in je blessure. De zwakkere schakels in je lichaam worden geoptimaliseerd zodat deze spiergroepen geen aanleiding kunnen geven tot herval in de vroegere blessure.

Sportspecifieke training

High performance training is een essentieel onderdeel van het stappenplan om een sporter opnieuw op het hoogste niveau te laten presteren. Deze laatste fase houdt in dat wij als kinesitherapeuten proberen de atleet optimaal voor te bereiden op mogelijke voorvallen tijdens wedstrijden en trainingen. Het resultaat is zo een sporter die volledig gerevalideerd is en zelfs sterker is dan voor de behandeling.

Het gebruik van braces

Ook advies naar braces en preventie kan bij ons besproken en geadviseerd worden. In balsporten zoals basketbal, korfbal en handbal worden de sporters vaak preventief geadviseerd tot het dragen van een brace. Verschillende soorten braces zijn vandaag op de markt te verkrijgen en het is belangrijk om deze braces sportgerelateerd te bekijken. Het zou kunnen zijn dat deze braces in bepaalde gevallen meer kwaad doen dan goed. Advies op maat helpt bij de juiste keuze voor de aanschaf van een brace ter preventie van sportblessures.

Wat met hervallen?

Herval je als sporter regelmatig in oude blessures? Ervaar je pijn of voelt je lichaam stroef of krampachtig aan bij een sportinspanning? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons voor een eerste afspraak. Wij gaan onmiddellijk aan de slag met het analyseren en plannen van een behandeltraject.

Wij werken steeds evidence based en volgens de nieuwste inzichten. Onze manueel therapeuten scholen zich op regelmatige basis bij om te voldoen aan de strengste normen die wij als team Kinecenter voor ogen houden.

Onze sportkinesisten zijn lid van axxon.

Je kan ook een online afspraak maken.

Veel gestelde vragen

Lees hier veel gestelde vragen over high performance training na een blessure en hoe wij bij Kinecenter ermee omgaan.

Wat is een high performance training?

Deze training omvat het laatste gedeelte van wat competitieve atleten nodig hebben. We trainen kracht, uithouding, weerstand en recuperatie op elite-niveau. We brengen je beter en sterker dan ooit aan de meet van de competitie

Waarom is high performance training nodig?

Na een blessure is het belangrijk om de competitieve atleet voor te bereiden op competitieniveau. De laatste belangrijke stap in het revalidatieproces.

Hoe helpt high performance training?

Door de atleet te trainen op competitieniveau heeft het lichaam de tijd om zich aan te passen op extreme belasting, interval en weerstand. Het lichaam is daarna volledig klaar om hoge prestaties te leveren zonder herval of blessure.

Foto's

high performance training
high performance training
high performance training