kinesist deurne manuele therapie

BEHANDELINGEN

Kinesitherapie

Wat is kinesitherapie? Heb je klachten gerelateerd aan houding en beweging als gevolg van een blessure? Of heb je een overstrekking van de spieren? Misschien een verkeerde houding op het werk? Dan kan een behandeling kinesitherapie hulp bieden. Door middel van oefentherapie werken wij samen met jou..

Manuele therapie

Waarvoor gebruiken we manuele therapie? Manuele therapie richt zich op de gewrichten van het lichaam. Als je een bewegingsbeperking of  pijn ondervindt tijdens het bewegen van je lichaam kan manuele therapie een oplossing bieden. Door het verbeteren van de gewrichtsfunctie verbetert ook de houding,..

Lymfedrainage ad modum Vodder

Wat is manuele lymfedrainage ad modum Vodder? Manuele lymfedrainage ad modum Vodder is een zachte massagevorm die op het hele lichaam toepasbaar is. Wat manuele lymfedrainage ad modum Vodder juist zo bijzonder maakt, is dat deze behandeling niet alleen gericht is op de drainerende werking van het ly..

Sportrevalidatie

Sportkinesitherapie en mindset bij de sporter. Als sportkinesitherapeuten spelen we een belangrijke rol bij het begeleiden, adviseren en revalideren van sporters met blessures. 'Teamwork' speelt een essentiële rol bij het herstel van de atleten. In overleg met de orthopedist, sportarts, coach, train..

High performance training

High performance training vormt de laatste stap alvorens je sportwedstrijden te hervatten. Deze behandeling is sport-specifiek. We bereiden je voor om optimaal te presteren tegen hoge weerstand zonder te hervallen in je blessure. High performance training is een essentieel onderdeel van het stappenp..

Perinatale kinesitheraphie

Perinatale kinesitherapie Perinatale kinesitherapie is het begeleiden van aanstaande moeders vóór en na de bevalling. Prénataal om  zwangerschapsongemakken te beperken en je lichaam klaar te maken voor een vlotte bevalling. De recuperatie zal ook vlotter verlopen na het volgen van prenatale kinesith..

Bekkenbodemtherapie

Bekkenbodemreëducatie - bekkenbodemrevalidatie Bekkenbodemtherapie is een methode waarbij je leert de spieren van de bekkenbodem te voelen en bewust te gebruiken. Omdat je de spieren van de bekkenbodem zelf niet kunt zien, is het soms moeilijk om ze goed te gebruiken en te trainen. Aandacht en begel..

Rugschool

Wat is een rugschool? In onze rugschool leren wij jou hoe je rugpijn vermijdt. Je krijgt dus niet enkel theoretische informatie zoals tiltechnieken en ergonomische tips maar ook praktische lessen gericht op spierversterkende en stabiliserende oefeningen. Door je spierkorset - de verzameling van buik..

Relaxatietherapie

Wat gebeurt er tijdens een sessie relaxatietherapie? Via relaxatietherapie helpen we je zowel mentaal en fysiek te ontspannen waardoor je in een toestand van harmonie met jezelf en met je omgeving komt. Tijdens deze sessie staan relaxatie en bewustwording centraal. Je leert je bewust te ontspannen...

Osteopathie

Osteopathie Osteopathie is een manuele therapie die zich richt op het herstellen van de normale beweeglijkheid van het lichaam. Bewegingsbeperking kan zich uiten in klachten ter hoogte van onder andere de rug, de nek, de buik en het hoofd. Ook problemen als migraine en onrust kunnen hiervan een gevo..

Acupunctuur

Wat is acupunctuur? Acupunctuur  is een oude Chinese behandelingsmethode en nog steeds up to date om mensen van hun klachten te verlossen. De acupuncturist gebruikt hiervoor fijne dunne naaldjes die in het lichaam geprikt worden. Acupunctuurpunten worden op deze manier aangeprikt. Dit zijn speciale..

Dry needling – Myofasciale therapie

[caption id="attachment_317" align="alignright" width="300"] dry needling na spierverrekking[/caption] Dry needling Heb je last van pijnlijke verhardingen in je spieren? Kan je met moeite je spieren ontspannen? Dan kan dry needling een oplossing bieden. Dry needling is uiterst effectieve behandeling..

Looptechnische analyse

Wat gebeurd er bij een looptechnische analyse? Bij een looptechnische analyse maken wij door middel van specifieke tests een evaluatie van je stabiliteit, kracht, spiercontrole, lenigheid en coördinatie.Er wordt tevens dieper ingegaan op specifieke oefentherapie om deze zwakke schakels uit de loopte..

Blessurepreventie

Blessurepreventie voor de sporter Elke sport heeft zijn typische belasting op het lichaam van de sporter. Afhankelijk van de belastbaarheid van de sporters is hij of zij minder of meer gevoelig aan kwetsuren of overbelasting. Vermijden van blessures  kan door een goed, uitgebalanceerd persoonlijk tr..

Mulligan concept

Het Mulligan concept is een behandelmethode voor gewrichtsklachten gespreid over het gehele lichaam. We herstellen de pijnlijke gewrichten door 'repositionering', met andere woorden het corrigeren van de positie van het gewricht. Deze behandeling is geschikt voor zowel acute als chronische klachten...

Podologie

Wat is podologie? Heel wat klachten van de knie, heup en rug zijn het gevolg van problemen met de voeten. Via meting en dynamische gang-en voetanalyse behandelen en herstellen we problemen ter hoogte van de voet. Ook klachten die daar hun oorsprong vinden kunnen we zo verhelpen via zooltherapie. Con..

Psychotherapie – Psychotraumatherapie

Psychotherapie Door middel van psychotherapie helpen we jou om je gedrag te begrijpen en te veranderen. Dit doen we onder andere via onderzoek naar de gedachten en emoties van verschillende doelgroepen. De psychotherapeuten van het Kinecenter team baseren zich hiervoor op wetenschappelijke inzichten..

Medische pedicure

Wat gebeurd er tijdens een medische pedicure? Tijdens een medische pedicure behandelen we met zorg eelt, kloven en likdoorns. We verzorgen ook ingegroeide, beschadigde en verdikte nagels, alsook schimmelnagels. Contacteer ons voor meer informatie, of maak meteen een afspraak...

Na herhaaldelijke rugproblemen in het verleden eindelijk terug echt mobiel dankzij Kinecenter.