Looptechnische analyse bij loopblessures, wat bij hardloopblessures?

Kinesist Deurne manuele therapie
 
loopanalyse
 

Wat gebeurt er bij een looptechnishe analyse Deurne?

Bij een looptechnische analyse maken wij door middel van specifieke tests een evaluatie van je stabiliteit, kracht, spiercontrole, lenigheid en coördinatie.

Waarom een looptechnische analyse?

Er wordt dieper ingegaan op specifieke oefentherapie om de zwakke schakels aan te pakken. We besteden de nodige aandacht aan de opbouw van analytische naar functionele oefeningen.

Wanneer is deze screening aangeraden?

Deze analyse zullen we uitvoeren wanneer er terugkerende loopklachten ontstaan. Dit wil zeggen wanneer er chronische klachten de kop opsteken tijden het lopen of wanneer jij een pijn, klacht of een spanning gewaar wordt tijdens het lopen. Dit ongemak kan op verschillende niveaus voelbaar zijn waarbij we vooral knieklachten maar ook heup en onderrugklachten veel zien terugkeren.

Individueel oefenprogramma

We bespreken diverse hedendaagse concepten rond lopen en looptechniek. De ‘runninghype’ doet zich ook voor op gebied van wetenschappelijk onderzoek, ook de keuze van loopschoenen wordt besproken.

Heb jij ook een pijn, ongemak op irritatie tijden of na het lopen? Neem dan contact op met ons voor een looptechnische analyse waarbij we de oorzaak aanpakken. Ook zal je merken dat het veranderen van looptechniek bestaat uit veranderen van details wat je comfort onmiddellijk zal verbeteren. Lopen moet FUN zijn.

Evidence based!

Wij werken steeds evidence based en volgens de nieuwste inzichten. Onze manueel therapeuten scholen zich op regelmatige basis bij om te voldoen aan de strengste normen die wij als team Kinecenter voor ogen houden. Meer info bij ons blog artikel over looptechniek bij harloopblessures.

Heb je vragen over deze screening dan zijn Jelmar en Ronny onze sportkinesisten die je de nodige informatie en begeleiding kunnen geven. Deze sessies gaan door in het Kinecenter te Deurne (Antwerpen). Onze praktijk is elke weekdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Je kan ook een online afspraak maken.

Veel gestelde vragen

Lees hier veel gestelde vragen over een looptechnische analyse en hoe wij bij Kinecenter ermee omgaan.

Wat is een looptechnische analyse?

Na het ontleden van je looptechniek zullen wij u tips en tricks aanreiken om efficiënter te lopen waardoor blessures verleden tijd zijn.

Waarom is een looptechnische analyse belangrijk?

Na herhaaldelijke loopblessures is het belangrijk om je zwakke schakels op te zoeken en deze op te trainen om zo blessures te voorkomen.

Hoe helpt een looptechnische analyse?

Wanneer we weten wat de oorzaak is van je loopblessure kunnen we jou tips & tricks aanreiken om deze te voorkomen.

Foto's

loopanalyse
loopanalyse
Kinesitherapie

error

ReferenceError: document is not defined