Manuele therapie bij rugklachten, een bewezen effectieve therapie

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Wat is manuele therapie?

Manuele therapie Deurne Antwerpen kinesitherpie

Manuele therapie biedt oplossingen

Als je problemen ondervindt bij het bewegen van gewrichten of je aan pijn lijdt aan een gewricht, kan manuele therapie een oplossing bieden. Door het verbeteren van de gewrichtsfunctie verbetert ook de houding, waardoor bewegen veel soepeler verloopt. Manuele therapie richt zich op de hardere delen van het lichaam, zoals de gewrichten.

Manuele therapie is een bewezen effectieve therapie.

Hierdoor zal je sneller herstellen van je pijnklacht.

De technieken die onze therapeuten gebruiken zijn kleine, nauwkeurige en pijnloze mobilisaties en/of manipulaties. Verder bestaat de taak van een manueel therapeut uit het geven van goede instructies en adviezen. Onze kinesisten begeleiden je doorheen het hele proces en delen inzichten in gezond bewegen. De effecten van deze behandeling zijn vaak al na 1 of 2 sessies merkbaar.

Wanneer kan manuele therapie zinvol zijn?

 • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom.

 • Nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar de armen.

 • Hoge rugklachten, soms met pijn op de borst of ribben.

 • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen.

 • Duizeligheid bij het bewegen van de nek.

 • Kaakklachten, soms in combinatie met nekklachten.

 • Heupklachten.

 • Knieklachten.

 • Enkelklachten.

 • Elleboog- en polsklachten.

 • Langdurige bewegingsklachten die niet vanzelf verdwijnen.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie bij schouderklachten

Als je één van deze klachten ondervindt, overweeg dan om bij ons een screening te laten doen. Dit kan zonder doorverwijzing. Tijdens het onderzoek vertellen we je hoe je specifieke klacht behandeld en verholpen kan worden. Meteen na de eerste behandeling kunnen wij je al info geven over hoe je behandeltraject eruit zal zien. Manuele therapie bewezen effectieve therapie. Belangrijk want dit wil zeggen dat de behandeling veel kans heeft op snel resultaat.

Een ‘guideline‘ die momenteel algemeen gebruikt wordt binnen de kinesitherapie kan deze inzichten ondersteunen.

Manuele therapie en dry needling

Vaak is een combinatie van dry needling en manuele therapie interessant om een snel herstel te bekomen.

Indien wij merken dat je klacht meer dan 1 of 2 behandelingen zal vereisen, zullen we je aanraden langs de huisarts te gaan voor een doorverwijzing voor manuele therapie. Zo kan je aanspraak maken op een financiële tegemoetkoming door de mutualiteiten.

Alle manuele therapeuten die bij Kinecenter Deurne (Antwerpen) werken zijn erkend om deze behandeling uit te voeren.

Als je meer weten over onze andere behandelingen en specialisaties, raadpleeg dan onze site of contacteer ons op het nummer 03/ 326 03 91. Je kan ook altijd meteen een afspraak maken. Bij Kinecenter Deurne ( Antwerpen) is er geen wachtlijst, dus je kan snel bij ons terecht.

Voor aanvullende informatie zijn we altijd bereid om u te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 03/326 03 91 of een e-mail sturen naar hallo@kinecenter.be. Onze praktijk is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur voor uw gemak. Bovendien is het mogelijk om online een afspraak in te plannen. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .

Tot de volgende keer!