Wat is het verschil tussen manuele therapie en osteopathie?

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Wat is het verschil tussen manuele therapie en osteopathie?

Wat is het verschil tussen manuele therapie en osteopathie?

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is gericht op het verbeteren van de beweeglijkheid van het bewegingsapparaat, zoals gewrichten, spieren en pezen. Dit wordt bereikt door het toepassen van specifieke technieken, zoals het manipuleren van gewrichten en het strekken van spieren. Manuele therapeuten werken samen met patiënten om hun bewegingen te verbeteren en pijn en ongemak te verminderen.

manuele therapie

Wat is osteopathie?

Osteopathie , aan de andere kant, is een holistische benadering van de behandeling van fysieke klachten. Het richt zich niet alleen op het verbeteren van de beweeglijkheid van het bewegingsapparaat, maar ook op het herstellen van de balans en het bevorderen van de natuurlijke zelfhelend vermogen van het lichaam. Osteopaten bekijken het lichaam als één geheel en werken aan het verbeteren van de functie van alle systemen, waaronder het spijsverteringsstelsel, het circulatiesysteem en het zenuwstelsel.

Een ander belangrijk verschil tussen manuele therapie en osteopathie is de opleiding van de behandelend professional. Manuele therapeuten zijn vaak gespecialiseerd in de behandeling van specifieke delen van het lichaam, zoals de wervelkolom of het bewegingsapparaat. Osteopaten, aan de andere kant, ontvangen een meer uitgebreide opleiding en kunnen behandelen voor een breder scala aan aandoeningen.

Wat is het verschil tussen manuele therapie en osteopathie?

Samenvattend: Wat is het verschil tussen manuele therapie en osteopathie?

manuele therapie en osteopathie zijn twee verschillende benaderingen van fysieke behandeling die zijn gericht op het verbeteren van beweging en het verminderen van pijn en ongemak. Hoewel ze beide gericht zijn op het verbeteren van de fysieke functie, verschillen ze in de benadering en de opleiding van de behandelend professional. Als u overweegt om manuele therapie of osteopathie te ondergaan staan wij u graag te woord om je te helpen bij je keuze.

Ons telefoonnummer is 03/ 326 03 91 of U kan mailen naar : hallo@kinecenter.be

Onze praktijk is elke weekdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Je kan ook een online afspraak maken.

Om onze andere blogs te lezen kan je hier klikken.