Dry needling, een nieuwe ‘evidence based’ techniek
Dry needling bij sportletsels.
Sinds enkele jaren beschikken wij over een nieuwe behandeltechniek die een extra aanvulling biedt op het snel en efficiënt behandelen van sportletsels. Deze dry needling techniek is een wetenschappelijk goed onderbouwde therapievorm die snel resultaat brengt. Aangezien wij als praktijk veel aandacht besteden aan evidence based werken wat wil zeggen dat technieken bewezen effectief zijn komt dry needling snel opzetten en heeft zijn plaats binnen de kinesitherapeutische revalidaties van oa. sportletsels.
Dry needling bij sportletsels is een goede combinatie.
Sportblessures behandelen we voornamelijk met oefen- en manuele therapie waarbij specifieke behandeltechnieken zoals Mulligan en kinesiotaping al eerder werden toegepast in de revalidatie. Vandaag is er ook de dry needling. Deze techniek is gericht op het uitschakelen van pijnpunten in je spieren, waarbij we je spieren met een naald aanprikken. Als gevolg daarvan raken je spieren snel en langdurig ontspannen. De combinatie van dry needling, stretching en manuele therapie geeft het beste resultaat. Dry needling bij sportletsels is onmisbaar geworden.
Dry needling is geen acupunctuur.
Ondanks het gebruik van een acupunctuurnaald, heeft de behandeling niets met acupunctuur zelf te maken. Daarom dat deze twee therapieën totaal verschillend zijn met verschillende doelen en verwachtingen.
Welke sportletsels zijn te behandelen met dry needling?
Dry needling helpt bij sportletsels.
Omdat een sporter snel wil herstellen kan dry needling een zeer goede aanvulling zijn bij de revalidatie. Hieronder enkele voorbeelden van letsels waarbij bewezen is dat ze goed reageren op de dry needling techniek.
De Schouder: Tendinitis van ‘rotator cuff’ regio – Bicipitale tendinitis.
De elleboog: Tenniselleboog – Golferselleboog.
De nek: Stijve nek – Whiplash – Cervicaal syndroom.
Thorax en rug : Pectoralis major letsel – Buikspierletsel – Tussenschouderbladpijn – Lumbago – Sciatica – Piriformis syndroom – Acute lumbago – Lumbalgie
Heup : Trochanter bursitis – Iliopsoas letsel
Onderste lidmaat: Hamstring letsel – Adductorenletsel – Quadricepsletsel – Patella tendinitis – Mediaal en lateraal collateraal ligamentletsel – Gastrocnemius letsel – Achillespees tendinitis – Ligamentair letsel enkel – Hiel pijn – Plantaire fasciitis – Shin splint (tibiaal stress syndroom)
kortom alle spiergerelateerde pijnklachten.
Ook dry needling bij nek- en lage rugklachten heeft zijn meerwaarde. Deze twee artikels kan je lezen op de volgende blog pagina;
Heb jij ook een sportletsel en wil je snel herstellen. Dan kan je een online afspraak maken of op het nummer 03 / 326 03 91. Deze behandelingen gaan door in het Kinecenter Deurne (Antwerpen), waar onze therapeuten met deze nieuwe techniek snel en efficiënt resultaten kunnen behalen.
Wij werken steeds evidence based en volgens de nieuwste inzichten. Onze manueel therapeuten scholen zich op regelmatige basis bij om te voldoen aan de strengste normen die wij als team Kinecenter voor ogen houden.
Voor aanvullende informatie zijn we altijd bereid om u te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 03/326 03 91 of een e-mail sturen naar hallo@kinecenter.be. Onze praktijk is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur voor uw gemak. Bovendien is het mogelijk om online een afspraak in te plannen. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .
Tot de volgende keer!