kinesist deurne manuele therapie

Sportkinesitherapie / Sportkinesist Deurne-Antwerpen

Posted on 7- June-2018 By kinecenter

sportrevalidatie kinesist deurne

 

sportkinesitherapie deurne bij antwerpen door ervaren sportkinesisten

Wat doet een sportkinesist Deurne-Antwerpen?

Als sportkinesitherapeuten spelen we een belangrijke rol bij het begeleiden, adviseren en revalideren van sporters met blessures. ‘Teamwork’ speelt een essentiële rol bij het herstel van de atleten. In overleg met de orthopedist, sportarts, coach, trainer en eventueel ouders gaan we aan de slag om een revalidatie op maat uit te werken. Omdat een sportrevalidatie vaak onder hoge tijdsdruk moet worden uitgevoerd vraagt dit enerzijds vakmanschap bij de sportkinesist, en anderzijds een specifieke mindset bij de sporter. Sportkinesitherapie vereist doorzettingsvermogen, volharding en flexibiliteit van de sporter. Met andere woorden, een echte uitdaging!

Bij sportkinesitherapie is training de rode draad. Via stabilisatie-, kracht-, coördinatie- en conditietraining werken wij niet enkel aan een volledig herstel van de patiënt, maar is ons doel ook de sporter tot een hoger niveau te brengen dan voor de blessure. Dit is mogelijk omdat we preventief de verzwakte spierketens in het lichaam versterken en laten samenwerken met de andere ketens in het lichaam. De doeltreffendheid van sportrevalidatie is dus mede een gevolg van driedimensionale bewegingen. De verschillende spierketens werken samen zoals bij specifieke complexe sportbewegingen. Wij kunnen deze effectieve revalidatie aanbieden door de uitgebreide faciliteiten waarover we beschikken.

Sportkinesitherapie Antwerpen - Deurne kinesist Deurne manuele therapie Antwerpen

Ten slotte krijgt de laatste fase van een behandeling sportkinesitherapie bijzondere aandacht. High performance training heeft als functie de sporter op wedstrijdniveau klaar te stomen. Omdat dit een belangrijk onderdeel is van sportkinesitherapie besteden we hier voldoende tijd aan.

Onze sportkinesisten bieden onder andere sportrevalidatie aan na een:

  • enkelblessure (verstuiking, bandletsel of luxatie)
  • knieblessure (kniedistorsie, meniscusletsel of bandletsel, zoals voorste kruisbandrupturen en kraakbeenletsels, lopersknie,…)
  • schouderblessure (zoals ontstoken pezen of peesrupturen, sleutelbeen- of bovenarmbreuken)
  • spierblessure (scheur of verrekking)
  • achillespeesontsteking
  • overbelastingsletsel (zoals beenvliesontsteking)
  • letsel ten gevolge van een groeispurt

Er is sinds 1997 een uitgebreide ervaring opgebouwd wat betreft revalideren van sporters. De sportkinesitherapeuten van ons Kinecenter zijn al naar verschillende internationale sporttornooien uitgezonden om behandelingen uit te voeren. Dry needling is een goede aanvullen op de revalidatie van sportletsels

Sportkinesist Deurne-Antwerpen

Lees ook verdere informatie in onze blog ‘ return to sport’. Hierin gaan we dieper in op de noden van een sporter. Vandaag een sportblessure en morgen terug op het veld. Hoe pakken we dit aan?

Wij werken steeds evidence based en volgens de nieuwste inzichten. Onze manueel therapeuten scholen zich op regelmatige basis bij om te voldoen aan de strengste normen die wij als team kinecenter voor ogen houden.

Indien je lijdt aan een sportblessure kan je bij ons een afspraak maken. Wij hebben geen wachtlijst en kunnen je dus meteen bijstaan. Al deze behandelingen gaan door in het kinecenter Deurne (Antwerpen). Als je vragen hebt of verder informatie wenst kan je ons bereiken op het nummer 03/ 326 03 91.

Je kan ook een online afspraak maken. 

Om onze andere blogs te lezen kan je hier klikken.

kinesitherapie
dry needling manuele therapie kinesitherapie
kinesitherapie Antwerpen dry needling
kinesitherapie Antwerpen dry needling
kinesitherapie Antwerpen dry needling
axxon.beberoepsvereniging kinesitherapie Deurne