kinesist deurne manuele therapie

Dry needling Deurne – Myofasciale therapie deurne

Posted on 15- June-2018 By philippe

dry needling Kinecenter Deurne ( Antwerpen)

manuele therapie kinesitherapie antwerpen

Dry needling Deurne

Heb je last van pijnlijke verhardingen in je spieren? Kan je met moeite je spieren ontspannen? Dan kan dry needling een oplossing bieden. Dry needling is uiterst effectieve behandeling van myofasciale triggerpoints – een verkrampt plekje in een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. In de volksmond worden deze plekken vaak spierknopen genoemd.

Wat is dry needling?

Een behandeling is gericht op het uitschakelen van pijnpunten in je spieren. Om dit te bekomen prikken we door middel van een speciale techniek je spieren aan met een acupunctuurnaald

Ondanks het gebruik van een acupunctuurnaald, heeft de behandeling niets met acupunctuur zelf te maken. De twee therapieën zijn totaal verschillend.

Wat voel je tijdens de behandeling?

Na het lokaliseren van het triggerpoint doorprikken we met het naaldje snel je huid. Vervolgens steken we de naald door tot aan de spierknoop of verharding, waardoor de spier zich kort zal aanspannen. Deze lokale samentrekking is een gewenst effect en geeft het beste resultaat.

Wat voel je na de behandeling?

Na de behandeling kan je spier gedurende de eerste paar uren lichtjes stijf aanvoelen. De plaats die behandeld is lijkt dan een beetje op een blauwe plek. De napijn van de  behandeling kan één tot vijf dagen duren. Daarna zal je een hele verbetering merken. Nadat de stijfheid en gevoeligheid zijn afgenomen zullen ook de eerdere klachten van het triggerpoint afnemen. Nu de spier ontspannen is, zal je beweeglijkheid weer toenemen. Een ander effect dat je kan ervaren is dat je energieniveau en gevoel van algehele ontspanning zal toenemen.

dry needling Kinecenter Deurne ( Antwerpen)

Waarom dry needling?

Dry needling is een goede interventie bij chronische pijnklachten zoals rug-, schouder- en nekproblemen waarbij andere therapieën nog onvoldoende resultaat hebben opgeleverd. De therapeut die bij ons de behandeling uitvoert is altijd een gecertificeerd kinesist die te allen tijde de veiligheid in acht neemt en de interventie enkel toepast in overleg met de patiënt.

Vaak wordt dry needling ook nog gecombineerd met stretching en manuele therapie.

Dry needling is een evidence based techniek en wil zeggen dat de technieken die wij gebruiken bewezen effectief zijn waardoor je sneller zal herstellen.

Meer informatie over dry needling bij lage rugklachten kan je lezen in onze blog artikels. Ook nekklachten en dry needling komen aan bod.

Al onze therapeuten zijn lid van Axxon.

Wij werken steeds evidence based en volgens de nieuwste inzichten. Onze manueel therapeuten scholen zich op regelmatige basis bij om te voldoen aan de strengste normen die wij als team kinecenter voor ogen houden.

Om meteen een afspraak te maken kan je best telefonisch contact opnemen 03/ 326 03 91. Er zijn bij ons geen wachttijden waardoor we je binnen de 24 uur proberen te helpen. Onze praktijk is elke weekdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Je kan ook een online afspraak maken.

Om onze andere behandelingen te bekijken kan je hier klikken.

kinesitherapie

dry needling manuele therapie kinesitherapie

kinesitherapie Antwerpen dry needling

kinesitherapie Antwerpen dry needling

kinesitherapie Antwerpen dry needling

beroepsvereniging kinesitherapie Deurne

Comments are closed.