kinesist deurne manuele therapie

Looptechnische analyse

Posted on 15- June-2018 By philippe

Wat gebeurt er bij een looptechnische analyse?

Bij een looptechnische analyse maken wij door middel van specifieke tests een evaluatie van je stabiliteit, kracht, spiercontrole, lenigheid en coördinatie.Er wordt tevens dieper ingegaan op specifieke oefentherapie om deze zwakke schakels aan te pakken. De nodige aandacht besteden we aan de opbouw van analytische naar functionele oefeningen.

Wanneer is deze sceening aan te raden?

Deze analyse zullen we uitvoeren wanneer er terugkerende loopklachten ontstaan. Dit wil zeggen wanneer er chronische klachten de kop opsteken tijden het lopen of wanneer jij een pijn, klacht of een spanning gewaar wordt tijdens het lopen. Dit ongemak kan op verschillende niveaus voelbaar zijn waarbij we vooral knieklachten maar ook heup en onderrugklachten veel zien terugkeren.

Een individueel oefenprogramma wordt opgesteld om loopblessures te voorkomen of te verhelpen.

We bespreken diverse hedendaagse concepten rond lopen en looptechniek. De ‘runninghype’ doet zich ook voor op gebied van wetenschappelijk onderzoek, ook de keuze van loopschoenen wordt besproken.

Heb jij ook een pijn, ongemak op irritatie tijden of na het lopen? Neem dan contact op met ons voor een looptechnische analyse waarbij we de oorzaak aanpakken. Ook zal je merken dat het veranderen van looptechniek bestaat uit veranderen van details wat je comfort onmiddellijk zal verbeteren. Lopen moet FUN zijn.

Heb je vragen over deze screening dan zijn Gianni, Jelmar en Ronny onze sportkinesisten die je de nodige informatie en begeleiding kunnen geven. Deze sessies gaan door in het Kinecenter te Deurne ( Antwerpen)

 

Comments are closed.