kinesist deurne manuele therapie

Manuele therapie Deurne

Posted on 15- June-2018 By philippe

manuele therapie deurne lage rugklachten kinesist antwerpen

manuele therapie Kinecenter Antwerpen Deurne kinesist

Manuele therapie om sneller te herstellen.

Manuele therapie kan een oplossing bieden voor klachten of bewegingsbeperkingen aan het gehele lichaam. Bij het verbeteren van de gewrichtsfunctie verbetert ook de houding, waardoor bewegen veel soepeler verloopt. Manuele therapie bij rugklachten is een belangrijk onderdeel in het revalidatie proces.

Mobilisatie- en  manipulaties zijn behandeltechnieken die vak goede resultaten opleveren. Preventie is een belangrijk onderdeel van ons takenpakket, daarom geven we graag goede instructies en adviezen betreffende correcte houdingen bij tillen van een last of ergonomische aandachtspunten bij bureauwerk.

Vaak zijn de effecten van een behandeling manuele therapie al na 1 of 2 sessies merkbaar waarbij je een vermindering voelt van de pijnklachten. Doordat je beter beweegt zal de spierspanning afnemen en voel jij je terug beter in je vel.

Omdat manuele therapie een evidence based therapie is en dus bewezen effectief zal deze behandeling snel resultaat opleveren. Soms kan deze gecombineerd worden met dry needling om zo de spierknopen snel te ontspannen. Dry needling is een therapie die inwerkt op de triggerpunten. Verdere informatie kan je lezen op de desbetreffende pagina dry needling.

Manuele therapie helpt bij verschillende aandoeningen.

Manuele therapie is voornamelijk gericht op neuro-musculo-skeletale aandoeningen (= aandoeningen van het zenuw- en bewegingsstelsel)

 •  Nek- en schouderklachten.
 • Uitstralingspijn naar de armen
 • Thoracale klachten, soms met pijn op de borst of ribben.
 • Lage rugklachten.
 • Hernia
 • Whiplash
 • Uitstralingspijn naar de benen.
 • Duizeligheid.
 • Kaakklachten.
 • Heup-, knie- en enkelklachten.
 • Elleboog- en polsklachten.
 • Langdurige bewegingsklachten die niet vanzelf verdwijnen.

.

kinesist Deurne Antwerpen manuele therapie schouder

Een screening is interessant als je één van deze klachten ondervindt. Dit kan zonder doorverwijzing van je huisarts. Om je klachten snel en efficiënt te verhelpen maken we na het onderzoek een behandelplan op en geven wij je informatie over het te volgen behandeltraject.

Indien wij merken dat je klacht meer dan 1 of 2 behandelingen zal vereisen, zullen we je aanraden langs de huisarts te gaan om een doorverwijzing voor manuele therapie. Zo kan je aanspraak maken op een financiële tegemoetkoming door de mutualiteiten.

Alle onze manueel therapeuten zijn erkend om deze behandeling uit te voeren hierdoor zijn de behandelingen in het kinecenter steeds ‘state of the art’ wat betreft manuele therapie.

Een ‘guideline‘ die momenteel algemeen gebruikt wordt binnen de kinesitherapie kan deze inzichten ondersteunen.

 

Specifieke informatie over manuele therapie bij nekklachten kan U lezen in het desbetreffende blog artikel, voor algemene informatie over manuele therapie kan U de volgende link gebruiken.. http://www.mathera.be of contacteer ons voor meer informatie op het nummer 03/ 326 03 91.

Je kan ook een online afspraak maken.

Wij werken steeds evidence based en volgens de nieuwste inzichten. Onze manueel therapeuten scholen zich op regelmatige basis bij om te voldoen aan de strengste normen die wij als team kinecenter voor ogen houden.

osteopathie behandeling deurne kinesist

Voor een snelle afspraak kan U alvast je gegevens en een korte omschrijving van Uw klachten doormailen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met U op.

Onze praktijk is elke weekdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Om onze andere behandelingen te bekijken kan je hier klikken.

kinesitherapie

dry needling manuele therapie kinesitherapie

kinesitherapie Antwerpen dry needling

kinesitherapie Antwerpen dry needling

kinesitherapie Antwerpen dry needling

beroepsvereniging kinesitherapie Deurne

Comments are closed.