kinesist deurne manuele therapie

Osteopathie Deurne

Posted on 7- June-2018 By philippe

osteopathie kinesist deurne

Osteopathie Deurne

Osteopathie in Deurne ( Antwerpen) is een manuele therapie die zich richt op het herstellen van de normale beweeglijkheid van het lichaam. Bewegingsbeperking kan zich uiten in klachten ter hoogte van onder andere de rug, de nek, de buik en het hoofd. Ook problemen als migraine en onrust kunnen hiervan een gevolg zijn.

Bewegingsbeperking kan ontstaan door krachten van buitenaf of door processen in het lichaam zelf. Overbelasting van weefsel speelt hierbij een centrale rol. Osteopathie probeert deze problemen aan te pakken door middel van een combinatie van principes uit de anatomie, embryologie, neurologie, fysiologie en biomechanica. Onderzoek en behandeling worden dus uitgevoerd vanuit een totaalbenadering van de klacht. Een osteopathie behandeling is volledig manueel, wat wil zeggen dat er geen gebruik wordt gemaakt van machines en medicijnen.

De holistische visie van deze technieken maakt Osteopathie in Deurne ( Antwerpen) uniek.

rugschool Antwerpen Kinecenter Deurne

Een behandeling werkt op drie systemen.

1. Pariëtale systeem

Het pariëtale systeem bestaat uit het bewegingsapparaat van het menselijk lichaam. Dit bevat de wervelkolom alsook de ledematen met al hun gewrichten, spieren, pezen en ligamenten. Pijn in het bewegingsapparaat kan worden veroorzaakt door bewegingsbeperking als gevolg van een ongeluk, een infectie of een chronische aandoening zoals reuma of overbelasting.

2. Viscerale systeem

Inwendige organen vormen het viscerale systeem, inclusief bloedvaten en lymfestelsel, bijvoorbeeld in de in keel-, borst- en buikholte. Ieder orgaan heeft een bepaalde beweeglijkheid, gekoppeld aan de structuur en embryologische ontwikkeling. Deze bewegingen zijn voornamelijk onbewust. Denk maar aan je longen, hart en darmen.

Daarnaast zijn er ook de bewegingen die ontstaan door het middenrif, eveneens onbewust. Het middenrif heeft niet enkel een centrale functie in onze ademhaling, maar werkt ook als pomp voor de buikorganen.

Verlies van de beweeglijkheid van het viscerale systeem heeft gevolgen voor de gewrichten en spieren, maar ook voor de schedel en uiteraard de organen zelf.

3. Craniosacrale systeem

Het craniosacrale systeem omvat de schedelbotten, het wervelkanaal met zenuwvoorziening en de vloeistofcirculatie.

De schedel bestaat uit 20 verschillende botstukken die van elkaar zijn gescheiden door schedelnaden. Net zoals elke structuur in het lichaam heeft ook de schedel een specifieke mate van flexibiliteit.Een harde val of een oorontsteking kunnen klachten veroorzaken, maar defecten kunnen ook al van bij de geboorte aanwezig zijn. Deze klachten kunnen zich zowel lokaal als op andere plaatsen in het lichaam uiten.

 

Bij een behandeling osteopathie in Deurne ( Antwerpen) gaan we samen met jou op zoek naar welke bewegingsbeperkingen je klachten veroorzaken. Via specifieke manuele technieken (structureel/visceraal/craniaal) gaan we aan de slag om deze bewegingsbeperkingen te herstellen op alle niveaus. Op die manier kunnen de zelfhelende en zelfregulerende mechanismen in werking treden.

Niels en Hannah zij de osteopaten binnen het Kinecenter Deurne. Wij zijn lid van axxon. De beroepsvereniging.

Lees onze blogpost over osteopathie voor meer informatie, of maak meteen een afspraak. Onze praktijk is elke weekdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Om onze andere behandelingen te bekijken kan je hier klikken.

kinesitherapie

dry needling manuele therapie kinesitherapie

kinesitherapie Antwerpen dry needling

kinesitherapie Antwerpen dry needling

kinesitherapie Antwerpen dry needling

beroepsvereniging kinesitherapie Deurne

Comments are closed.