kinesist deurne manuele therapie

Sportkinesist Deurne

Posted on 15- June-2018 By philippe

Sportkinesitherapie Antwerpen - Deurne kinesist Deurne manuele therapie Antwerpen

Sportkinesitherapie en mindset bij de sporter.

sportkinesitherapie - manuele therapie Antwerpen - Deurne

Als sportkinesitherapeuten spelen we een belangrijke rol bij het begeleiden, adviseren en revalideren van sporters met blessures. ‘Teamwork’ speelt een essentiële rol bij het herstel van de atleten. In overleg met de orthopedist, sportarts, coach, trainer en eventueel ouders gaan we aan de slag om een revalidatie op maat uit te werken. Omdat een sportrevalidatie vaak onder hoge tijdsdruk moet worden uitgevoerd vraagt dit enerzijds vakmanschap bij de sportkinesist, en anderzijds een specifieke mindset bij de sporter. Sportkinesitherapie vereist doorzettingsvermogen, volharding en flexibiliteit van de sporter. Met andere woorden, een echte uitdaging! Sportkinesitherapie in Deurne (Antwerpen) zorgt voor de volle ondersteuning.

Bij sportkinesitherapie is training de rode draad. Via stabilisatie-, kracht-, coördinatie- en conditietraining werken wij niet enkel aan een volledig herstel van de patiënt, maar is ons doel ook de sporter tot een hoger niveau te brengen dan voor de blessure. Dit is mogelijk omdat we preventief de verzwakte spierketens in het lichaam versterken en laten samenwerken met de andere ketens in het lichaam. De doeltreffendheid van sportrevalidatie is dus mede een gevolg van driedimensionale bewegingen. De verschillende spierketens werken samen zoals bij specifieke complexe sportbewegingen. Wij kunnen deze effectieve revalidatie aanbieden door de uitgebreide faciliteiten waarover we beschikken.

kinesist Antwerpen - Deurne manuele therapie Deurne - Antwerpen

Ten slotte krijgt de laatste fase van een behandeling sportkinesitherapie bijzondere aandacht. High performance training heeft als functie de sporter op wedstrijdniveau klaar te stomen. Omdat dit een belangrijk onderdeel is van sportkinesitherapie besteden we hier voldoende tijd aan.

Onze sportkinesisten bieden onder andere sportrevalidatie aan na een:

  • enkelblessure (verstuiking, bandletsel of luxatie)
  • knieblessure (kniedistorsie, meniscusletsel of bandletsel, zoals voorste kruisbandrupturen en kraakbeenletsels, lopersknie,…)
  • elleboog en pols blessures
  • heupproblematiek
  • schouderblessure (zoals ontstoken pezen of peesrupturen, sleutelbeen- of bovenarmbreuken)
  • spierblessure (scheur of verrekking)
  • achillespeesontsteking
  • overbelastingsletsel (zoals beenvliesontsteking)
  • letsel ten gevolge van een groeispurt
  • rugletsels

Er is sinds 1997 een uitgebreide ervaring opgebouwd wat betreft revalideren van sporters. De sportkinesitherapeuten van ons Kinecenter zijn al naar verschillende internationale sporttornooien uitgezonden om behandelingen uit te voeren. Voor sportkinesitherapie in Deurne ( Antwerpen) ben je bij ons aan het juiste dynamische adres waar ook de verantwoordelijkheid van de atleet niet vergeten wordt zodat er samen correcte en duidelijk afgesproken doelen behaald kunnen worden.

Ronny, Gianni, Jelmar en Kristof staan ter beschikking in het Kinecenter Deurne.

Wij werken steeds evidence based en volgens de nieuwste inzichten. Onze manueel therapeuten scholen zich op regelmatige basis bij om te voldoen aan de strengste normen die wij als team kinecenter voor ogen houden.

Voor meer informatie, lees onze blogpost over de functie van return to sport en sportkinesitherapie, of maak meteen een afspraak.

Onze praktijk is elke weekdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Je kan ook een online afspraak maken.

Om onze andere behandelingen te bekijken kan je hier klikken.

kinesitherapie

dry needling manuele therapie kinesitherapie

kinesitherapie Antwerpen dry needling

kinesitherapie Antwerpen dry needling

kinesitherapie Antwerpen dry needling

beroepsvereniging kinesitherapie Deurne

Comments are closed.