Bekkenbodemklachten bij mannen

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Bekkenbodemklachten bij mannen

Bekkenbodemklachten bij mannen.

Bekkenbodemproblematiek bij mannen.

Bekkenbodemproblematiek is een aandoening die niet alleen vrouwen treft, maar ook mannen kunnen ermee te maken krijgen. Bekkenbodemspieren ondersteunen onder andere de blaas, darmen en penis en wanneer deze spieren niet goed functioneren, kan dit leiden tot verschillende problemen bij mannen.

veelvoorkomend probleem bij mannen met bekkenbodemproblematiek

Een veelvoorkomend probleem bij mannen met bekkenbodemproblematiek is urine-incontinentie. Dit kan het gevolg zijn van overactieve bekkenbodemspieren of een verzakking van de blaas. Andere veelvoorkomende klachten bij mannen zijn pijn of ongemak tijdens seksualiteit en erectieproblemen.

Oorzaken voor bekkenbodemproblematiek bij mannen

Er zijn verschillende oorzaken voor bekkenbodemproblematiek bij mannen, waaronder veroudering, overgewicht, prostaataandoeningen, en bepaalde medische aandoeningen of medicijnen. Ook bepaalde bewegingen, zoals zwaar tillen, kunnen de symptomen verergeren.

Bekkenbodemrevalidatie

Gelukkig zijn er verschillende behandelopties voor bekkenbodemproblematiek, waaronder bekkenbodemrevalidatie .

Bij bekkenbodemproblematiek is het belangrijk om op tijd hulp te zoeken, aangezien het steeds moeilijker wordt om de problemen op te lossen naarmate ze langer bestaan. Mannen die symptomen ervaren, kunnen het beste een arts raadplegen om te bepalen welke behandelmethode het beste bij hen past. In de meeste gevallen is bekkenbodemrevalidatie de meest effectieve behandeling.

Samengevat: bekkenbodemklachten

Bekkenbodemproblematiek is een veelvoorkomend maar onderbehandeld probleem. Door op tijd hulp te zoeken en de juiste behandelingen toe te passen, is het mogelijk om deze problemen op te lossen en weer vol zelfvertrouwen te kunnen leven

Onze kinesitherapeute Annick helpt je graag verder. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .

Tot de volgende keer!