Bekkenbodemklachten bij vrouwen.

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Bekkenbodemklachten bij vrouwen

Bekkenbodemklachten bij vrouwen.

Bekkenbodemproblematiek bij vrouwen

Dit is een aandoening waarbij er sprake is van problemen met de bekkenbodemspieren. Deze spieren vormen een platform in het bekken en ondersteunen onder andere de blaas, darmen en baarmoeder. Wanneer deze spieren niet goed functioneren, kan dit leiden tot verschillende problemen, waaronder urine-incontinentie, verzakking van de blaas, darm of baarmoeder en pijn tijdens seksualiteit.

Wat zijn de oorzaken van bekkenbodemklachten?

Er zijn verschillende oorzaken voor bekkenbodemproblematiek, waaronder zwangerschap en bevalling, veroudering, overgewicht en sommige aandoeningen zoals diabetes en multiple sclerose. Ook bepaalde bewegingen, zoals heftig hoesten of niezen, kunnen de symptomen verergeren.

Bekkenbodemklachten bij vrouwen

Gelukkig zijn er verschillende behandelopties voor bekkenbodemproblematiek, waaronder bekkenbodemrevalidatie . Het is belangrijk om te weten dat veel vrouwen bekkenbodemproblemen ervaren, en dat het absoluut niet nodig is om ermee te leven.

Bij bekkenbodemproblematiek is het belangrijk om op tijd hulp te zoeken, aangezien het steeds moeilijker wordt om de problemen op te lossen naarmate ze langer bestaan. Vrouwen die symptomen ervaren, kunnen het beste een arts raadplegen om te bepalen welke behandelmethode het beste bij hen past. In de meeste gevallen is bekkenbodemrevalidatie de meest effectieve behandeling.

Samengevat: bekkenbodemklachten

Bekkenbodemproblematiek is een veelvoorkomend maar onderbehandeld probleem. Door op tijd hulp te zoeken en de juiste behandelingen toe te passen, is het mogelijk om deze problemen op te lossen en weer vol zelfvertrouwen te kunnen leven

Onze kinesitherapeute Annick helpt je graag verder. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .

Tot de volgende keer!