Waarom is bekkenbodemrevalidatie zo belangrijk?

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Waarom is bekkenbodemrevalidatie zo belangrijk?

Waarom is bekkenbodemrevalidatie zo belangrijk?

Wat is bekkenbodemrevalidatie?

Annick zal een individueel behandelplan opstellen op basis van de specifieke behoeften en de ernst van de bekkenbodemproblemen van de patiënt. Dit plan zal oefeningen omvatten die gericht zijn op het verbeteren van de bekkenbodemspieren, zoals bekkenbodemcontracties en bekkenbodemrelaxatie.

Waarom is bekkenbodemrevalidatie zo belangrijk?

De oefeningen worden uitgevoerd onder haar begeleiding en moeten regelmatig worden uitgevoerd om resultaten te zien. Het is belangrijk om de oefeningen nauwkeurig uit te voeren omdat dit het beste resultaat zal opleveren.

Waarom is bekkenbodemrevalidatie zo belangrijk?

Welke voordelen heeft bekkenbodemrevalidatie?

  1. Verbetert de controle over de blaas en darmen: Bekkenbodemspieren spelen een cruciale rol bij het beheersen van de blaas en darmen. Bekkenbodemrevalidatie kan helpen bij het verbeteren van deze controle, waardoor problemen zoals urine-incontinentie en verzakking van de darm kunnen worden verminderd.

  2. Verbetert seksuele functioneren: Bekkenbodemspieren spelen ook een rol bij het bevorderen van een gezonde seksuele functionering. Bekkenbodemrevalidatie kan helpen bij het verbeteren van de sensatie en prestaties tijdens seks.

  3. Vermindert pijn en ongemak: Bekkenbodemproblemen kunnen leiden tot pijn en ongemak in het bekkengebied, zoals bekkenpijn, taillepijn en rugpijn. Bekkenbodemrevalidatie kan helpen bij het verminderen van deze symptomen.

  4. Verbetert de spierkracht en flexibiliteit: Bekkenbodemspieren kunnen, net als andere spieren, verslappen door veroudering, zwangerschap en bevalling. Bekkenbodemrevalidatie kan helpen bij het verbeteren van de spierkracht en flexibiliteit, wat bijdraagt aan een gezonde en actieve levensstijl.

  5. Verhoogt het zelfvertrouwen: Veel mensen die lijden aan bekkenbodemproblemen kampen ook met schaamte en verlegenheid. Bekkenbodemrevalidatie kan helpen bij het verbeteren van deze problemen en het verhogen van het zelfvertrouwen.

  6. Waarom is bekkenbodemrevalidatie zo belangrijk?

Samenvatting over bekkenbodemrevalidatie.

bekkenbodemrevalidatie is een effectieve en bewezen manier om bekkenbodemproblemen aan te pakken en te verbeteren. Het is belangrijk om te weten dat het verbeteren van de bekkenbodemspieren tijd en inzet vereist, maar dat de resultaten de moeite waard zijn. Raadpleeg onze gekwalificeerde kinesitherapeute Annick als u denkt dat u baat zou kunnen hebben bij bekkenbodemrevalidatie.

Voor aanvullende informatie zijn we altijd bereid om u te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 03/326 03 91 of een e-mail sturen naar hallo@kinecenter.be. Onze praktijk is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur voor uw gemak. Bovendien is het mogelijk om online een afspraak in te plannen. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .

Tot de volgende keer!