10 Oefeningen die helpen bij lage rugpijn?

Kinesist Deurne manuele therapie
 
10 Oefeningen die helpen bij lage rugpijn?

Hier zijn 10 oefeningen die u kunt doen om lage rugklachten te verhelpen:

  1. Stretching oefeningen, zoals de hamstring stretch en quad stretch, die het verbeteren van de flexibiliteit en het verminderen van spanning in de rugspieren bevorderen.

  2. Krachtoefeningen, zoals bridging en planken, die de rugspieren versterken en bijdragen aan het verminderen van lage rugpijn.

  3. Core stabiliteitsoefeningen, zoals de knee-to-chest stretch, die de spieren rondom de wervelkolom versterken en bijdragen aan het verminderen van lage rugpijn.

  4. Stabilisatieoefeningen, zoals de bird-dog, die de spieren in de rug, heupen en buik versterken en helpen bij het verbeteren van de houding.

  5. Yoga oefeningen, zoar de cat-cow en downward facing dog, die de rugspieren versterken en de flexibiliteit verbeteren.

  6. Stretching en krachtoefeningen voor de bilspieren, zoals de clamshell en fire hydrant, die de spieren rondom de heupen en billen versterken en bijdragen aan een gezonde rug.

  7. Stretching en krachtoefeningen voor de nekspieren, zoals nek rotaties en nek flexie en extensie, die helpen bij het verbeteren van de houding en verminderen van nek- en rugpijn.

  8. Aqua oefeningen, zoals zwemmen en aqua jogging, die de spieren in de rug en heupen versterken en de flexibiliteit verbeteren.

  9. Loop- of wandeloefeningen, die helpen bij het verbeteren van de houding en het verminderen van spanning in de rugspieren.

  10. Theraband oefeningen, zoals de seated row en lat pull-down, die de rugspieren versterken en bijdragen aan het verminderen van lage rugpijn.

10 Oefeningen die helpen bij lage rugpijn?

Wenst u begeleiding om rugspierversterkende oefeningen uit te voeren? Dat kan. Maak een afspraak met één van onze therapeuten.

Voor aanvullende informatie zijn we altijd bereid om u te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 03/326 03 91 of een e-mail sturen naar hallo@kinecenter.be. Onze praktijk is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur voor uw gemak. Bovendien is het mogelijk om online een afspraak in te plannen. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .

Tot de volgende keer!