In 10 stappen naar een gezonde ergonomische zithouding.

Kinesist Deurne manuele therapie
 
In 10 stappen naar een gezonde ergonomische zithouding.

In 10 stappen naar een gezonde ergonomische zithouding.

Hieronder vindt u 10 stappen die u kunt volgen om een gezonde ergonomische zithouding aan te nemen:

  1. Kies een comfortabele stoel: Kies een stoel die ondersteuning biedt aan uw rug en benen en die in hoogte verstelbaar is.

  2. Zet uw monitor op ooghoogte: Plaats uw monitor op ooghoogte, zodat u niet naar beneden of naar boven hoeft te kijken tijdens het werk.

  3. Houd de toetsenbord en muis op schouderhoogte: Plaats het toetsenbord en de muis op schouderhoogte, zodat u uw armen en polsen niet in onnatuurlijke posities hoeft te houden.

  4. Zorg voor een juiste afstand tussen uw ogen en het scherm: Houd een afstand van ongeveer armlengte tussen uw ogen en het scherm.

  5. Gebruik een polssteun: Gebruik een polssteun om te voorkomen dat uw polsen overmatig belast worden tijdens het typen.

  6. Houd uw voeten plat op de grond: Zorg dat uw voeten plat op de grond staan, zodat uw benen ondersteuning krijgen.

  7. Houd uw rug recht: Houd uw rug recht en ondersteun uw onderrug met een rugleuning of een kussen.

  8. Neem regelmatig pauzes: Neem regelmatig pauzes tijdens het werk, lopen en strek u uit.

  9. Verander regelmatig van houding: Verander regelmatig van houding tijdens het werk, zodat u niet steeds dezelfde houding aanneemt.

  10. Overleg met een ergonomie-expert: Overleg met een ergonomie-expert als u problemen ondervindt met uw zithouding of als u niet zeker weet of uw werkplek ergonomisch verantwoord is ingericht.

In 10 stappen naar een gezonde ergonomische zithouding.

Door deze 10 stappen te volgen, kunt u een gezonde en comfortabele zithouding aannemen aan uw bureau. Hierdoor voorkomt u pijn en vermoeidheid en kunt u efficiënter en effectiever werken.

Voor aanvullende informatie zijn we altijd bereid om u te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 03/326 03 91 of een e-mail sturen naar hallo@kinecenter.be. Onze praktijk is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur voor uw gemak. Bovendien is het mogelijk om online een afspraak in te plannen. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .

Tot de volgende keer!