Kan manuele therapie helpen bij cervicalgie?

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Kan manuele therapie helpen bij cervicalgie?

Kan manuele therapie helpen bij cervicalgie?

Wat is cervicalgie?

Cervicalgie, ook wel bekend als nekpijn, is een veelvoorkomend en vervelend probleem. Het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals stress, verkeerde houding, vermoeidheid en bepaalde aandoeningen. Veel mensen met cervicalgie zoeken hulp bij pijnstillers, kinesitherapie en andere traditionele behandelingen. Maar manuele therapie kan ook een effectieve behandelmethode zijn voor mensen met cervicalgie.

Kan manuele therapie helpen bij cervicalgie?

Wat is manuele therapie ?

Manuele therapie is een holistische en evidence-based aanpak die is gericht op het behandelen van bewegingsproblemen en pijn in het bewegingsapparaat. Het gaat uit van het feit dat pijn en beperkte mobiliteit in één gebied van het lichaam vaak het gevolg zijn van problemen in andere delen van het lichaam. Manuele therapeuten zijn opgeleid om de oorzaak van cervicalgie te identificeren en te behandelen door middel van handgrepen en bewegingen die de beweeglijkheid van de nek verbeteren.

manuele therapie

Hoe verloopt een behandeling manuele therapie?

Tijdens een manuele behandeling voor cervicalgie zal de therapeut eerst een uitgebreid onderzoek uitvoeren naar uw medische geschiedenis, klachten en houding. Vervolgens zal de therapeut u vragen om bepaalde bewegingen te maken om de beweeglijkheid van uw nek te testen. Als er problemen worden gevonden, kan de therapeut handgrepen toepassen om de beweeglijkheid te verbeteren en de pijn te verminderen.

Manuele therapie is een niet-invasieve behandelmethode die geschikt is voor mensen van alle leeftijden. Het is een effectieve aanpak voor cervicalgie omdat het zich richt op de oorzaak van de klachten in plaats van alleen op de symptomen. Bovendien kan manuele therapie bijdragen aan het verbeteren van de algehele houding en beweging, wat op termijn kan helpen om terugkerende cervicalgie te voorkomen.

Samenvattend:

Manuele therapie kan een effectieve en doeltreffende aanpak zijn voor mensen met cervicalgie. Het gaat uit van een holistische benadering en richt zich op het behandelen van de oorzaak van de klachten, wat kan resulteren in vermindering van pijn en verbetering van de beweeglijkheid van de nek. Als u last heeft van cervicalgie, is het aan te raden om een manuele therapeut te overwegen als onderdeel van uw behandelplan.

Voor aanvullende informatie zijn we altijd bereid om u te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 03/326 03 91 of een e-mail sturen naar hallo@kinecenter.be. Onze praktijk is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur voor uw gemak. Bovendien is het mogelijk om online een afspraak in te plannen. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .

Tot de volgende keer!