Kinesietherapie behandelingen in Deurne Antwerpen

Kinesist Deurne manuele therapie
 
kinesietherapie

Wanneer heb je kinesitherapie nodig?

Heb je klachten gerelateerd aan houding en beweging als gevolg van bijvoorbeeld een blessure, een overstrekking van de spieren of een verkeerde houding op het werk?

Dan kan een kinesitherapeut hulp bieden.

Door middel van oefentherapie werken wij samen met jou aan het verbeteren van de kracht in je spieren, alsook aan je lenigheid en coördinatie. De oefeningen die je tijdens de behandeling leert kan je thuis voortzetten. Ter ondersteuning maken we ook gebruik van massages, mobilisaties en stretching om spierknopen en spierspanning ter verminderen.

Niet enkel voor spierklachten kan je bij een kinesitherapeut terecht. Ook andere klachten kunnen met behulp van een kinesist behandeld worden. Of je probleem orthopedisch is, neurologisch, gynaecologisch, cardiaal, vasculair, urologisch, oncologisch, pneumologisch, dermatologisch of een algemene pijnklacht; een kinesitherapeutische behandeling kan baat hebben.

kinesitherapie

Oefentherapie kinesitherapie in het Kinecenter Deurne

Ook preventie rekenen wij tot een belangrijke taak binnen een kinesitherapeutische behandeling. Door onze gerichte begeleiding leer je voldoende en verantwoord te bewegen, om zo verdere blessures te voorkomen.

De behandelingen in ons Kinecenter zijn overigens steeds ‘evidence-based’. Dit wil zeggen dat de technieken bewezen effectief zijn en dus snel resultaat opleveren.

Een ‘guideline‘ die momenteel algemeen gebruikt wordt binnen de kinesitherapie kan deze inzichten ondersteunen.

Hoelang duurt een kinesitherapiebehandeling?

Een behandeling bij ons duurt ongeveer een half uur. Indien je een oefenprogramma doorloopt kan de kinesitherapie behandeling langer duren. Tijdens de eerste afspraak maakt onze kinesist een zo volledig mogelijk beeld op van je gezondheidsprobleem door je eerst enkele vragen te stellen en te onderzoeken. Op basis daarvan stellen wij samen met jou een behandelplan op.

Is een voorschrift van de arts noodzakelijk?

Wanneer je een voorschrift van je arts hebt ontvangen heb je recht op een gedeeltelijke financiële tegemoetkoming door je mutualiteit. Zonder voorschrift kan je geen financiële recuperatie genieten. Wil je meer informatie over de gespecialiseerde behandelingen binnen het Kinecenter Deurne ( Antwerpen) ? Of wil je meteen een afspraak maken.

Vaak kan ook manuele therapie en/ of dry needling een goede aanvulling zijn op de behandeling kinesitherapie.

Wij werken steeds evidence based en volgens de nieuwste inzichten. Onze manueel therapeuten scholen zich op regelmatige basis bij om te voldoen aan de strengste normen die wij als team Kinecenter voor ogen houden.

Ons team staat steeds voor je klaar. Al onze therapeuten zijn state of the art in hun vakgebied en scholen zich constant bij wat de kwaliteit ten goede komt.

Voor aanvullende informatie zijn we altijd bereid om u te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 03/326 03 91 of een e-mail sturen naar hallo@kinecenter.be. Onze praktijk is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur voor uw gemak. Bovendien is het mogelijk om online een afspraak in te plannen. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .

Tot de volgende keer!