Spanningshoofdpijn

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn

Wat is spanningshoofdpijn?

Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomend type hoofdpijn waarbij aanhoudende of terugkerende pijn wordt gevoeld in de nek, de slapen en de achterkant van het hoofd. De pijn is meestal beschreven als een constante, drukkende of knellende pijn die niet pulseert.

Wat is de oorzaak van spanningshoofdpijn?

De oorzaak van spanningshoofdpijn is niet altijd bekend, maar wordt vaak geassocieerd met stress, vermoeidheid, gespannen spieren in de nek, schouders en hoofd, en een verkeerde houding.

Spanningshoofdpijn

Welke behandeling zijn effectief bij spanningshoofdpijn?

Er zijn verschillende behandelingen die effectief kunnen zijn bij het verlichten van spanningshoofdpijn. Hieronder staan enkele van de meest populaire behandelopties:

  1. Medicatie: pijnstillers zoals ibuprofen, acetaminophen of aspirin kunnen helpen om de pijn te verminderen.

  2. Kinesitherapie en oefentherapie: Regelmatige oefeningen voor de nek en schouders kunnen helpen om de spieren te versterken en te ontspannen, waardoor spanningshoofdpijn verminderd kan worden.

  3. Ontspanningstechnieken: Technieken zoals yoga, meditatie en progressieve spierontspanning kunnen helpen om stress te verminderen en spanningshoofdpijn te verlichten.

  4. Aanpassingen in de leefstijl en voeding: Het vermijden van triggers zoals stress, slechte houding en overschot aan cafeïne kan helpen om spanningshoofdpijn te voorkomen.

  5. Dry needling helpt om gespannen spieren te ontspannen en spanningshoofdpijn te verminderen.

Spanningshoofdpijn

Conclusie Spanningshoofdpijn

Dit is een veelvoorkomend type hoofdpijn dat kan worden veroorzaakt door stress, vermoeidheid en gespannen spieren in de nek en schouders. Er zijn verschillende behandelingen die effectief kunnen zijn bij het verlichten van spanningshoofdpijn, waaronder medicatie, kinesitherapie en oefentherapie, ontspanningstechnieken, aanpassingen in de leefstijl en voeding en dry needling .

Onze kinesitherapeuten helpen je graag verder.

Ons telefoonnummer is 03/ 326 03 91 of U kan mailen naar : hallo@kinecenter.be

Onze praktijk is elke weekdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Je kan ook een online afspraak maken.

Om onze andere blogs te lezen kan je hier klikken.