Spanningshoofdpijn

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn

Wat is spanningshoofdpijn?

Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomend type hoofdpijn waarbij aanhoudende of terugkerende pijn wordt gevoeld in de nek, de slapen en de achterkant van het hoofd. De pijn is meestal beschreven als een constante, drukkende of knellende pijn die niet pulseert.

Wat is de oorzaak van spanningshoofdpijn?

De oorzaak van spanningshoofdpijn is niet altijd bekend, maar wordt vaak geassocieerd met stress, vermoeidheid, gespannen spieren in de nek, schouders en hoofd, en een verkeerde houding.

Spanningshoofdpijn

Welke behandeling zijn effectief bij spanningshoofdpijn?

Er zijn verschillende behandelingen die effectief kunnen zijn bij het verlichten van spanningshoofdpijn. Hieronder staan enkele van de meest populaire behandelopties:

  1. Medicatie: pijnstillers zoals ibuprofen, acetaminophen of aspirin kunnen helpen om de pijn te verminderen.

  2. Kinesitherapie en oefentherapie: Regelmatige oefeningen voor de nek en schouders kunnen helpen om de spieren te versterken en te ontspannen, waardoor spanningshoofdpijn verminderd kan worden.

  3. Ontspanningstechnieken: Technieken zoals yoga, meditatie en progressieve spierontspanning kunnen helpen om stress te verminderen en spanningshoofdpijn te verlichten.

  4. Aanpassingen in de leefstijl en voeding: Het vermijden van triggers zoals stress, slechte houding en overschot aan cafeïne kan helpen om spanningshoofdpijn te voorkomen.

  5. Dry needling helpt om gespannen spieren te ontspannen en spanningshoofdpijn te verminderen.

Spanningshoofdpijn

Conclusie Spanningshoofdpijn

Dit is een veelvoorkomend type hoofdpijn dat kan worden veroorzaakt door stress, vermoeidheid en gespannen spieren in de nek en schouders. Er zijn verschillende behandelingen die effectief kunnen zijn bij het verlichten van spanningshoofdpijn, waaronder medicatie, kinesitherapie en oefentherapie, ontspanningstechnieken, aanpassingen in de leefstijl en voeding en dry needling .

Voor aanvullende informatie zijn we altijd bereid om u te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 03/326 03 91 of een e-mail sturen naar hallo@kinecenter.be. Onze praktijk is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur voor uw gemak. Bovendien is het mogelijk om online een afspraak in te plannen. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .

Tot de volgende keer!