Sportrevalidatie: Return to sport na een blessure

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Sportrevalidatie: return to sport

Waarom ‘return to sport’ training?

Sportrevalidatie ‘return to sport’ is een onderdeel van de sportkinesitherapie

en bestaat uit 4 fases

  1. De oorzaak van de blessure achterhalen.

  2. De eigenschappen van de sport analyseren en de lichamelijke bewegingsbeperkingen van de sporter in kaart brengen.

  3. Een individueel behandelplan opstellen.

  4. Return to sport.

Sportkinesitheapie ' return to sport'

‘Return to sport’ is een essentieel onderdeel van het stappenplan om een sporter opnieuw op het hoogste niveau te laten presteren. In deze laatste fase gaan we de sporter voorbereiden op verschillende situaties tijdens een sportwedstrijd en trainingen. Het resultaat is zo een sporter die volledig gerevalideerd is en zelfs sterker is dan voor de behandeling.

De revalidatie wordt afgestemd op het specifieke niveau en de individuele behoefte van de sporter. Een belangrijk onderdeel van een ‘return to sport’ training is daarom blessurepreventie.

Zwakke schakels in het lichaam.

Zwakke schakels in het lichaam worden aangepakt door verschillende functionele oefeningen, waardoor de sporter aan het einde van de vier fases opnieuw aan de slag kan in zijn of haar discipline.

Onze sportkinesisten gaan onmiddellijk aan de slag met het analyseren en plannen van een behandeltraject wanneer je als sporter regelmatig hervalt in oude sportblessures.

Wist je trouwens dat onze looptechnische analyse een onderdeel is van ons preventieplan voor sporters?

Onze sportkinesisten hebben jarenlange ervaring op het terrein waardoor we elkaar goed begrijpen. Wij zorgen ervoor dat een sporter wedstrijdfit is binnen een aanvaardbare termijn die nodig is voor letselherstel.

Outdoor en zaaltrainingen zijn mogelijk

De behandelingen gaan voornamelijk door in het Kinecenter Deurne (Antwerpen). Op het einde afgewisseld met outdoor trainingen en of zaaltrainingen op wedstrijdniveau.

Wij werken steeds evidence based en volgens de nieuwste inzichten. Onze sport manueel therapeuten scholen zich op regelmatige basis bij om te voldoen aan de strengste normen die wij als team Kinecenter voor ogen houden.

Samengevat zorgen de ‘return to sport’ trainingen ervoor dat er geen verschil bestaat tussen je eerste competitiewedstrijd en je laatste return to sport trainingen in het revalidatietraject. Sportkinesitherapie is een belangrijke pijler binnen ons revalidatiecenter.

Voor aanvullende informatie zijn we altijd bereid om u te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 03/326 03 91 of een e-mail sturen naar hallo@kinecenter.be. Onze praktijk is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur voor uw gemak. Bovendien is het mogelijk om online een afspraak in te plannen. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .

Tot de volgende keer!