waarom een verkeerd gebruik van je smartphone nekklachten kan veroorzaken

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Waarom een verkeerd gebruik van je smartphone nekklachten kan veroorzaken

waarom een verkeerd gebruik van je smartphone nekklachten kan veroorzaken.

Smartphones zijn onmisbare apparaten in ons dagelijks leven, maar helaas kan het overmatig gebruik ervan ook leiden tot nekklachten. In deze blog bespreken we waarom het gebruik van smartphones nekklachten veroorzaakt en hoe we deze klachten kunnen voorkomen.

Waarom een verkeerd gebruik van je smartphone nekklachten kan veroorzaken

Waarom veroorzaken smartphones nekklachten?

  1. Slechte houding: Wanneer we onze smartphones gebruiken, houden we vaak onze hoofden gebogen, wat resulteert in een slechte houding van de nek. Dit kan de nekspieren en -gewrichten overbelasten, waardoor pijn en stijfheid ontstaat.

  2. Prolonged houding: Wanneer we onze smartphones lange tijd achter elkaar gebruiken, blijft deze slechte houding aanhouden, wat de nekklachten verder verergert.

  3. Extra gewicht: Smartphones zijn relatief zwaar en het gebruik van deze apparaten voor langere tijd kan resulteren in extra gewicht op de nek, waardoor het risico op nekklachten toeneemt.

  4. Stijfheid en spanning: Het staren naar een klein scherm voor lange tijd kan leiden tot stijfheid en spanning in de nekspieren, wat resulteert in nekklachten.

Waarom een verkeerd gebruik van je smartphone nekklachten kan veroorzaken

Hoe kun je nekklachten voorkomen?

  1. Verander je houding: Houd je hoofd rechtop en vermijd het buigen van je nek wanneer je een smartphone gebruikt. Probeer ook je schouderbladen naar achteren en omlaag te bewegen om spanning op de nek te verminderen.

  2. Neem regelmatig pauzes: Neem regelmatig pauzes van het gebruik van je smartphone, zodat je je nek de kans geeft om te ontspannen.

  3. Gebruik een standaard: Gebruik een standaard voor je smartphone, zodat je het apparaat op ooghoogte kunt houden en de nekspieren en -gewrichten niet overbelast.

  4. Doe oefeningen: Doe regelmatig nekoefeningen om spanning en stijfheid in de nekspieren te verminderen.

  5. Overleg met je kinesist over ergonomie en hoe je smartphone juist te gebruiken om nekklachten te voorkomen.

In conclusie kan het overmatige gebruik van smartphones leiden tot nekklachten, maar door een verantwoorde houding aan te nemen, regelmatig pauzes te nemen en oefeningen te doen, kun je deze klachten voorkomen of onder controle houden.

Indien je last hebt van je nek staan wij voor je klaar om de behandeling zo snel mogelijk op te starten.

Voor aanvullende informatie zijn we altijd bereid om u te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 03/326 03 91 of een e-mail sturen naar hallo@kinecenter.be. Onze praktijk is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur voor uw gemak. Bovendien is het mogelijk om online een afspraak in te plannen. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .

Tot de volgende keer!