Waarom helpen oefeningen bij lage rugklachten?

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Waarom helpen oefeningen bij lage rugklachten?

Waarom zijn oefeningen zo bewezen effectief?

In deze blog bespreken we waarom oefeningen zo effectief zijn in het verminderen van lage rugpijn.

  1. Versterken van spieren: Regelmatige oefeningen helpen bij het versterken van de spieren die verantwoordelijk zijn voor het ondersteunen van de rug. Dit vermindert de druk op de rug en voorkomt verdere rugpijn.

  2. Verbeterde flexibiliteit: Door het uitvoeren van gerichte oefeningen voor de rug, kunnen de spieren soepeler worden. Dit verbetert de beweeglijkheid van de rug en vermindert de kans op blessures.

  3. Pijnverlichting: Oefeningen kunnen ook helpen bij het verminderen van pijn door het verbeteren van de bloedcirculatie en door spanning uit de spieren te verwijderen.

  4. Verbeteren van houding: Een slechte houding is vaak de oorzaak van lage rugpijn. Door het uitvoeren van gerichte oefeningen voor de rug, kun je je houding verbeteren en de pijn verminderen.

  5. Voorkomen van toekomstige rugpijn: Door regelmatig oefeningen uit te voeren, versterk je je rugspieren en verbetert je houding, waardoor je minder kans hebt op rugpijn in de toekomst.

Algemene conclusie

oefeningen zijn een effectieve manier om lage rugpijn te verlichten. Het is belangrijk om gerichte oefeningen uit te voeren onder toezicht van een kinesitherapeut om blessures te voorkomen. Probeer regelmatig oefeningen uit te voeren en verander je houding en levensstijl om de kans op rugpijn te verminderen.

Ons telefoonnummer is 03/ 326 03 91 of U kan mailen naar : hallo@kinecenter.be

Onze praktijk is elke weekdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Je kan ook een online afspraak maken.

Om onze andere blogs te lezen kan je hier klikken.