Waarom helpt dry needling zo goed bij een tenniselleboog?

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Waarom helpt dry needling zo goed bij een tenniselleboog?

Waarom helpt dry needling zo snel bij de behandeling van een tenniselleboog?

Wat is een tenniselleboog?

Een tenniselleboog is een veelvoorkomende overbelastingsblessure die pijn en ongemak veroorzaakt aan de buitenkant van de elleboog. Het is een pijn die ontstaat door herhaalde bewegingen die spanning op de pezen en spieren in de arm veroorzaken.

De medische term voor tenniselleboog is epicondylitis lateralis. Het is een aandoening die veel voorkomt bij mensen die regelmatig bepaalde handelingen uitvoeren, zoals tennissen, typen, klussen in huis of schilderen.

Symptomen van een tenniselleboog omvatten pijn en zwelling rond de buitenkant van de elleboog, stijfheid en krachtverlies in de arm en pijn bij het uitvoeren van bepaalde bewegingen, zoals het opheffen van zware objecten of het vasthouden van een tennisracket.

Waarom helpt dry needling zo goed bij een tenniselleboog?

Wat doet dry needling?

Bij dry needling worden dunne naalden in specifieke punten in de spieren geplaatst, bekend als triggerpoints. Deze triggerpoints kunnen de oorzaak zijn van pijn en ongemak in de arm en elleboog. Door de naalden in deze triggerpoints te plaatsen, wordt de spierprikkel geactiveerd en wordt de spier ontspannen.

Dry needling is niet alleen effectief in het verminderen van pijn, maar het verbetert ook de doorbloeding en het herstel van de beschadigde spieren en pezen. Dit leidt tot een snellere genezing en een vermindering van het risico op recidieven.

Dry needling is een niet-invasieve en snelle behandeling. Bovendien is deze methode veilig en heeft het weinig bijwerkingen.

Conclusie: dry needling bij een tenniselleboog.

Dry needling is een effectieve behandelmethode voor tenniselleboog omdat het de oorzaak van de pijn aanpakt en snel resultaten oplevert. Als u last heeft van tenniselleboog, is dry needling zeker een behandelmethode waar u over moet overwegen.

Onze therapeuten zijn geschoold in het snel en efficiënt behandelen van tennisellebogen via dry needling.

Voor aanvullende informatie zijn we altijd bereid om u te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 03/326 03 91 of een e-mail sturen naar hallo@kinecenter.be. Onze praktijk is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur voor uw gemak. Bovendien is het mogelijk om online een afspraak in te plannen. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .

Tot de volgende keer!