Sportkinesist Deurne-Antwerpen, sneller herstellen

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Wat doet een sportkinesist?

Wat doet een sportkinesist Deurne-Antwerpen?

Als sportkinesitherapeuten spelen we een belangrijke rol bij het begeleiden, adviseren en revalideren van sporters met blessures. ‘Teamwork’ speelt een essentiële rol bij het herstel van de atleten. In overleg met de orthopedist, sportarts, coach, trainer en eventueel ouders gaan we aan de slag om een revalidatie op maat uit te werken. Omdat een sportrevalidatie vaak onder hoge tijdsdruk moet worden uitgevoerd vraagt dit enerzijds vakmanschap bij de sportkinesist, en anderzijds een specifieke mindset bij de sporter. Sportkinesitherapie vereist doorzettingsvermogen, volharding en flexibiliteit van de sporter. Met andere woorden, een echte uitdaging!

Wat doet een sportkinesist?

Bij sportkinesitherapie is training de rode draad.

Stabilisatie-, kracht-, coördinatie- en conditietraining

Via deze trainingen werken wij niet enkel aan een volledig herstel van de patiënt, maar is ons doel ook de sporter tot een hoger niveau te brengen dan voor de blessure. Dit is mogelijk omdat we preventief de verzwakte spierketens in het lichaam versterken en laten samenwerken met de andere ketens in het lichaam. De doeltreffendheid van sportrevalidatie is dus mede een gevolg van driedimensionale bewegingen. De verschillende spierketens werken samen zoals bij specifieke complexe sportbewegingen. Wij kunnen deze effectieve revalidatie aanbieden door de uitgebreide faciliteiten waarover we beschikken.

High performance training

Ten slotte krijgt de laatste fase van een behandeling sportkinesitherapie bijzondere aandacht. High performance training heeft als functie de sporter op wedstrijdniveau klaar te stomen. Omdat dit een belangrijk onderdeel is van sportkinesitherapie besteden we hier voldoende tijd aan.

Onze sportkinesisten bieden onder andere sportrevalidatie aan na een:

  • enkelblessure (verstuiking, bandletsel of luxatie)

  • knieblessure (kniedistorsie, meniscusletsel of bandletsel, zoals voorste kruisbandrupturen en kraakbeenletsels, lopersknie,…)

  • schouderblessure (zoals ontstoken pezen of peesrupturen, sleutelbeen- of bovenarmbreuken)

  • spierblessure (scheur of verrekking)

  • achillespeesontsteking

  • overbelastingsletsel (zoals beenvliesontsteking)

  • letsel ten gevolge van een groeispurt

Er is sinds 1997 een uitgebreide ervaring opgebouwd wat betreft revalideren van sporters. De sportkinesitherapeuten van ons Kinecenter zijn al naar verschillende internationale sporttornooien uitgezonden om behandelingen uit te voeren. Dry needling is een goede aanvullen op de revalidatie van sportletsels

Vandaag een sportblessure en morgen terug op het veld. Hoe pakken we dit aan?

Wij werken steeds evidence based en volgens de nieuwste inzichten. Onze manueel therapeuten scholen zich op regelmatige basis bij om te voldoen aan de strengste normen die wij als team Kinecenter voor ogen houden.

Indien je lijdt aan een sportblessure kan je bij ons een afspraak maken. Wij hebben geen wachtlijst en kunnen je dus meteen bijstaan. Al deze behandelingen gaan door in het Kinecenter Deurne (Antwerpen). Voor aanvullende informatie zijn we altijd bereid om u te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 03/326 03 91 of een e-mail sturen naar hallo@kinecenter.be. Onze praktijk is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur voor uw gemak. Bovendien is het mogelijk om online een afspraak in te plannen. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .

Tot de volgende keer!