Wat is een trapeziussyndroom?

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Wat is een trapeziussyndroom?

Trapeziussyndroom: Wat is het en hoe wordt het behandeld?

Wat is een trapeziussyndroom?

Het trapeziussyndroom is een aandoening die vaak voorkomt in de nek en schouder en wordt gekenmerkt door pijn, stijfheid en krachtverlies. Het is een veelvoorkomende oorzaak van chronische pijn in de nek en schouder en kan een grote invloed hebben op het dagelijks leven.

Wat is de oorzaak van het trapeziussyndroom?

De oorzaak van het trapeziussyndroom wordt gewoonlijk toegeschreven aan overbelasting van de trapeziusspier en de gewrichten in de nek en schouder. Andere factoren die bijdragen aan het ontwikkelen van het syndroom kunnen zijn: slechte houding, repetitieve bewegingen, stress en verwondingen.

Wat is een trapeziussyndroom?

Wat zijn de symptomen van het trapeziussyndroom?

Symptomen van het trapeziussyndroom omvatten onder andere:

  • Pijn en stijfheid in de nek en schouder

  • Krachtverlies in de arm en hand

  • Beperking van het bewegingsbereik in de nek en schouder

  • Zwelling en roodheid in de nek en schouder

  • Gevoelloosheid of tintelingen in de arm en hand

Hoe wordt een trapeziussyndroom behandeld?

Behandeling van het trapeziussyndroom richt zich op het verminderen van de pijn en het verbeteren van de beweeglijkheid van de nek en schouder. Hierbij kunnen onder andere de volgende behandelmethoden worden toegepast:

  • Manuele therapie: Manuele therapie kan helpen bij het verbeteren van de beweeglijkheid van de nek en schouder en het verminderen van de pijn.

  • Massage: massage kan helpen bij het ontspannen van de trapeziusspier en het verminderen van de pijn.

  • Dry needling: Dry needling kan helpen om de triggerpunten te verminderen waardoor de pijn afneemt.

  • Taping: Taping kan helpen om de overbelaste structuren te ondersteunen

  • Ergonomisch advies: Advies over ergonomie op het werk aan je bureau of bij je professionele activiteit kan helpen om de klachten te voorkomen

Het is belangrijk om vroegtijdig te handelen bij het ontstaan van symptomen van het trapeziussyndroom. Behandeling bij de eerste tekenen van de aandoening is meestal het meest effectief en kan helpen om complicaties te voorkomen.

Wat is een trapeziussyndroom?

Samenvattend: wat is het trapeziussyndroom?

Het trapeziussyndroom is een veelvoorkomende aandoening die pijn, stijfheid en krachtverlies veroorzaakt in de nek en schouder. Behandeling omvat onder andere Manuele therapie, massage, dry needling, taping en ergonomisch advies.

Indien je last hebt van het trapeziussyndroom staan wij voor je klaar om de behandeling zo snel mogelijk op te starten.

Voor aanvullende informatie zijn we altijd bereid om u te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 03/326 03 91 of een e-mail sturen naar hallo@kinecenter.be. Onze praktijk is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur voor uw gemak. Bovendien is het mogelijk om online een afspraak in te plannen. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .

Tot de volgende keer!