Wat is het verschil tussen manuele therapie en chiropraxie?

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Wat is het verschil tussen manuele therapie en chiropraxie?

Wat is het verschil tussen manuele therapie en chiropraxie?

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is gericht op het verbeteren van de beweeglijkheid van het bewegingsapparaat, zoals gewrichten, spieren en pezen. Dit wordt bereikt door het toepassen van specifieke technieken, zoals het manipuleren van gewrichten en het strekken van spieren. Manuele therapeuten werken samen met patiënten om hun bewegingen te verbeteren en pijn en ongemak te verminderen.

manuele therapie

Wat is chiropraxie?

Chiropraxie, aan de andere kant, richt zich op het verbeteren van de functie van de wervelkolom en het zenuwstelsel. Dit wordt bereikt door het manipuleren van de wervelkolom en het verbeteren van de beweeglijkheid van de gewrichten. Chiropractoren geloven dat een goede wervelkolomfunctie belangrijk is voor het optimaal functioneren van het lichaam en dat verstoringen in de wervelkolom kunnen leiden tot pijn, ongemak en gezondheidsproblemen.

Een ander belangrijk verschil tussen manuele therapie en chiropraxie is de opleiding van de behandelend professional. Manuele therapeuten zijn vaak gespecialiseerd in de behandeling van specifieke delen van het lichaam, zoals het bewegingsapparaat, terwijl chiropractoren zich specifiek richten op de wervelkolom en het zenuwstelsel. Ook verschillen de behandelmethoden, waarbij chiropractie zich meer richt op het manipuleren van gewrichten en manuele therapie meer gericht is op het verbeteren van de beweeglijkheid van het bewegingsapparaat door middel van specifieke technieken.

Samenvattend: Het verschil tussen manuele therapie en chiropraxie.

Manuele therapie en chiropraxie zijn twee verschillende benaderingen van fysieke behandeling die zijn gericht op het verbeteren van beweging en het verminderen van pijn en ongemak. Hoewel ze beide gericht zijn op het verbeteren van de fysieke functie, verschillen ze in de benadering, opleiding en technieken van de behandelend professional.

Als u overweegt om manuele therapie te ondergaan staan wij u graag te woord om je te helpen bij je keuze.

Ons telefoonnummer is 03/ 326 03 91 of U kan mailen naar : hallo@kinecenter.be

Onze praktijk is elke weekdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Je kan ook een online afspraak maken.

Om onze andere blogs te lezen kan je hier klikken.