Wat is het verschil tussen manuele therapie en chiropraxie?

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Wat is het verschil tussen manuele therapie en chiropraxie?

Wat is het verschil tussen manuele therapie en chiropraxie?

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is gericht op het verbeteren van de beweeglijkheid van het bewegingsapparaat, zoals gewrichten, spieren en pezen. Dit wordt bereikt door het toepassen van specifieke technieken, zoals het manipuleren van gewrichten en het strekken van spieren. Manuele therapeuten werken samen met patiënten om hun bewegingen te verbeteren en pijn en ongemak te verminderen.

manuele therapie

Wat is chiropraxie?

Chiropraxie, aan de andere kant, richt zich op het verbeteren van de functie van de wervelkolom en het zenuwstelsel. Dit wordt bereikt door het manipuleren van de wervelkolom en het verbeteren van de beweeglijkheid van de gewrichten. Chiropractoren geloven dat een goede wervelkolomfunctie belangrijk is voor het optimaal functioneren van het lichaam en dat verstoringen in de wervelkolom kunnen leiden tot pijn, ongemak en gezondheidsproblemen.

Een ander belangrijk verschil tussen manuele therapie en chiropraxie is de opleiding van de behandelend professional. Manuele therapeuten zijn vaak gespecialiseerd in de behandeling van specifieke delen van het lichaam, zoals het bewegingsapparaat, terwijl chiropractoren zich specifiek richten op de wervelkolom en het zenuwstelsel. Ook verschillen de behandelmethoden, waarbij chiropractie zich meer richt op het manipuleren van gewrichten en manuele therapie meer gericht is op het verbeteren van de beweeglijkheid van het bewegingsapparaat door middel van specifieke technieken.

Samenvattend: Het verschil tussen manuele therapie en chiropraxie.

Manuele therapie en chiropraxie zijn twee verschillende benaderingen van fysieke behandeling die zijn gericht op het verbeteren van beweging en het verminderen van pijn en ongemak. Hoewel ze beide gericht zijn op het verbeteren van de fysieke functie, verschillen ze in de benadering, opleiding en technieken van de behandelend professional.

Voor aanvullende informatie zijn we altijd bereid om u te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 03/326 03 91 of een e-mail sturen naar hallo@kinecenter.be. Onze praktijk is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur voor uw gemak. Bovendien is het mogelijk om online een afspraak in te plannen. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .

Tot de volgende keer!