Wat zijn de 10 meest gestelde vragen over dry needling en hun antwoorden?

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Wat zijn de 10 meest gestelde vragen over dry needling en hun antwoorden?

Wat is Dry Needling?

Antwoord: Dry Needling is een manuele behandelmethode waarbij korte, dunne naalden worden gebruikt om spierknoopjes of triggerpoints te behandelen.

Hoe werkt Dry Needling?

Antwoord: Dry Needling werkt door het stimuleren van het triggerpoint, waardoor de spanning en pijn in de spier verminderen.

Is Dry Needling pijnlijk?

Antwoord: Sommige mensen beschrijven Dry Needling als onaangenaam, maar pijn is subjectief en varieert van persoon tot persoon. Veel mensen ervaren geen pijn of alleen een kortdurende prik.

Is Dry Needling veilig?

Antwoord: Als het door een gekwalificeerde en ervaren kinesitherapeut wordt uitgevoerd, is Dry Needling een veilige behandelmethode. Al onze kinesitherapeuten zijn gekwalificeerd en hebben ervaring met deze techniek

Is Dry Needling hetzelfde als acupunctuur?

Antwoord: Nee, Dry Needling en acupunctuur zijn twee verschillende behandelmethoden, hoewel ze beide naalden gebruiken.

Is Dry Needling effectief?

Antwoord: Veel mensen ervaren verlichting van pijn en verbetering van de beweeglijkheid na Dry Needling.

Kan ik Dry Needling gebruiken om blessures te behandelen?

Antwoord: Dry Needling kan worden gebruikt om bepaalde spierblessures te behandelen, maar het is belangrijk dat deze techniek een onderdeel is van een volledige behandeling en is dus niet allesomvattend.

Kan iedereen Dry Needling ondergaan?

Antwoord: Nee, sommige mensen zijn niet geschikt voor Dry Needling, zoals zwangere vrouwen en mensen die allergisch zijn voor metalen.

Hoe vaak moet ik Dry Needling ondergaan?

Antwoord: Het aantal behandelingen varieert afhankelijk van de aard en ernst van het probleem, maar over het algemeen worden meerdere behandelingen aanbevolen.

Wat kan je voelen na een behandeling dry needling?

Antwoord: Spierstijfheid. De eerste uren is dit het hevigst, ook aanspannen van de net behandelde spieren is dan pijnlijk. Na de nachtrust voelt het al een stuk beter maar nog wel beurs. De napijn neemt geleidelijk af en kan tussen de 1 en 5 dagen duren.

Wat zijn de 10 meest gestelde vragen over dry needling en hun antwoorden?

Hopelijk heb je nu een duidelijker inzicht over deze techniek. Voor aanvullende informatie zijn we altijd bereid om u te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 03/326 03 91 of een e-mail sturen naar hallo@kinecenter.be. Onze praktijk is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur voor uw gemak. Bovendien is het mogelijk om online een afspraak in te plannen. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .

Tot de volgende keer!