Wat zijn de voordelen van dry needling bij lage ruglast?

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Wat zijn de voordelen van dry needling bij acute lage ruglast?

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandeltechniek waarbij kleine naaldjes worden gebruikt om triggerpoints in spieren te behandelen. Triggerpoints zijn kleine, pijnlijke knopen in spieren die pijn kunnen veroorzaken op andere delen van het lichaam. Dry needling is bedoeld om deze triggerpoints te behandelen en de spierspanning en pijn te verminderen.

Voordelen van dry needling bij lage rugpijn

Voordeel 1: Vermindering van spierspanning en pijn Een van de grootste voordelen van dry needling is dat het kan helpen bij het verminderen van spierspanning en pijn. Door het prikken van triggerpoints in spieren kunnen deze verminderen en de pijn verminderen. Dit resulteert in verlichting van de pijn en een verbetering van de bewegingsvrijheid.

Voordeel 2: Verbetering van de bloedcirculatie Dry needling kan ook de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer naar beschadigde spieren verbeteren. Dit kan helpen bij het herstel van beschadigde weefsels en het verminderen van ontstekingen. Een betere bloedcirculatie betekent ook meer voedingsstoffen en zuurstof voor spieren, wat kan helpen bij het herstel.

Voordeel 3: Bevordering van de genezing van weefsels Omdat dry needling de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer verbetert, kunnen beschadigde spieren sneller herstellen. Dit resulteert in een snellere genezing van beschadigde weefsels en een vermindering van de pijn.

Voordeel 4: Vermindering van ontstekingen Dry needling kan ook helpen bij het verminderen van ontstekingen in spieren. Dit is belangrijk omdat ontstekingen een belangrijke oorzaak kunnen zijn van acute lage rugpijn. Door ontstekingen te verminderen, kan dry needling helpen bij het verbeteren van het immuunsysteem en het verminderen van de pijn.

Conclusie over dry needling.

dry needling is een effectieve behandelmethode voor acute lage rugpijn. Door de spierspanning en pijn te verminderen, de bloedcirculatie

Voor aanvullende informatie zijn we altijd bereid om u te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 03/326 03 91 of een e-mail sturen naar hallo@kinecenter.be. Onze praktijk is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur voor uw gemak. Bovendien is het mogelijk om online een afspraak in te plannen. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .

Tot de volgende keer!