Wat zijn de voordelen van dry needling bij schouderklachten?

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Wat zijn de voordelen van dry needling bij schouderklachten?

Wat is dry needling ?

Dry needling is een effectieve behandelmethode voor patiënten met schouderklachten. Dry needling is een techniek waarbij een dunne naald diep in het weefsel wordt ingebracht, waardoor spanning en pijn verminderen. Deze behandelmethode is snel, effectief en heeft weinig bijwerkingen.

Voordelen van dry needling bij schouderklachten.

Hieronder zullen de voordelen van dry needling bij patiënten met schouderklachten besproken worden.

  • Ten eerste verbetert dry needling de doorbloeding en zuurstoftoevoer naar het gebied. Dit is belangrijk voor het herstel van het weefsel en het verminderen van pijn en ontstekingen. Het verbetert ook de circulatie van stoffen die nodig zijn voor het herstel en de genezing van het weefsel.

  • Ten tweede vermindert dry needling spierspanning en triggerpoints. Triggerpoints zijn kleine verhardingen in de spieren die pijn veroorzaken wanneer ze aangeraakt worden. Door dry needling kunnen deze triggerpoints ontspannen, waardoor de pijn verdwijnt.

  • Ten derde kan dry needling helpen bij het verbeteren van de beweeglijkheid van de schouder. De spieren en pezen in de schouder kunnen soms verkrampt raken, waardoor de beweeglijkheid beperkt wordt. Dry needling vermindert deze spierspanning, waardoor de schouder weer beter beweeglijk wordt.

Wat zijn de voordelen van dry needling bij schouderklachten?

Conclusie voordelen van dry needling.

Ten slotte is dry needling een veilige behandelmethode, die weinig bijwerkingen heeft. Het is een minimale invasieve behandelmethode, waardoor er geen bloedingen, infecties of andere complicaties optreden.

In conclusie is dry needling een effectieve behandelmethode voor patiënten met schouderklachten. Het verbetert de doorbloeding, vermindert spierspanning en triggerpoints, verbetert de beweeglijkheid en is veilig. Als u last heeft van schouderklachten, is dry needling een goede keuze voor een snel en effectief herstel.

Voor aanvullende informatie zijn we altijd bereid om u te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 03/326 03 91 of een e-mail sturen naar hallo@kinecenter.be. Onze praktijk is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur voor uw gemak. Bovendien is het mogelijk om online een afspraak in te plannen. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .

Tot de volgende keer!