Wat zijn de voordelen van kinesitherapie bij de behandeling van een lumbal

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Wat zijn de voordelen van kinesitherapie bij de behandeling van een  lumbale hernia?

Kinesitherapie bij een lumbale hernia: voordelen en hoe het werkt

Kinesitherapie is een efficiënte en niet-invasieve behandelmethode voor rugpijn en andere rugklachten, waaronder lumbale hernia. In dit blog zullen we de voordelen van kinesitherapie bij een lumbale hernia bespreken.

Wat zijn de voordelen van kinesitherapie bij de behandeling van een  lumbale hernia?

Voordeel 1 Kinesitherapie

Pijnverlichting Kinesitherapie richt zich op het verbeteren van de fysieke functies van het lichaam, waaronder spieren en gewrichten. Door middel van gerichte oefeningen en manuele technieken kan kinesitherapie pijn en ongemak verminderen. Bovendien wordt de beweeglijkheid verbeterd, waardoor de rugpijn minder wordt en de patiënt meer bewegingsvrijheid krijgt.

Voordeel 2: Kinesitherapie

Verbetering van de spiersterkte Een lumbale hernia kan resulteren in verzwakte spieren in de rug en het bekkengebied. Kinesitherapie richt zich op het opbouwen van de spiersterkte en het verbeteren van de stabiliteit van de rug. Dit vermindert niet alleen de pijn, maar voorkomt ook het risico op verdere letsel en verbetert de kwaliteit van leven.

Voordeel 3 Kinesitherapie

Correctie van verkeerde houding Een verkeerde houding kan bijdragen aan de ontwikkeling van een lumbale hernia en de pijn verergeren. Kinesitherapie richt zich op het corrigeren van verkeerde houding en het verbeteren van de lichaamshouding. Dit vermindert het risico op verdere letsel en verbetert de kwaliteit van leven.

Voordeel 4 Kinesitherapie

Verbetering van de fysieke conditie Kinesitherapie richt zich niet alleen op het verbeteren van de rugpijn, maar ook op het verbeteren van de algehele fysieke conditie. Door het uitvoeren van oefeningen en het verbeteren van de fysieke conditie, krijgt de patiënt meer energie en kracht en verbetert de algehele gezondheid.

Wat zijn de voordelen van kinesitherapie bij de behandeling van een  lumbale hernia?

In het kort:

kinesitherapie bij een lumbale hernia biedt vele voordelen, waaronder pijnverlichting, verbetering van de spiersterkte, correctie van verkeerde houding en verbetering van de fysieke conditie

Wij kunnen u helpen bij het opstellen van een revalidatieprogramma bij lage rughernia's en begeleiden u doorheen het revalidatie traject.

Voor aanvullende informatie zijn we altijd bereid om u te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 03/326 03 91 of een e-mail sturen naar hallo@kinecenter.be. Onze praktijk is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur voor uw gemak. Bovendien is het mogelijk om online een afspraak in te plannen. Bezoek ook onze blogpagina voor meer inzichten en informatie, beschikbaar via deze link .

Tot de volgende keer!