Wat zijn nu eigenlijk triggerpoints of spierknopen?

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Wat zijn nu eigenlijk spierknopen of triggerpoints?

Wat zijn triggerpoint of spierknopen?

Triggerpoints, ook wel bekend als spierknoopjes, zijn kleine, pijnlijke knobbeltjes in de spieren die pijn, stijfheid en verminderde beweeglijkheid veroorzaken. Ze kunnen zich overal in het lichaam voordoen en worden vaak geassocieerd met rug- en nekklachten, hoofdpijn en vermoeidheid.

Hoe ontstaan triggerpoints?

Triggerpoints ontstaan wanneer de spier zich verkrampt als gevolg van overbelasting, trauma, stress of andere oorzaken. Dit veroorzaakt een verhoogde spanning in de spier en vermindert de bloedtoevoer naar deze spier, wat leidt tot de vorming van een triggerpoint.

Een triggerpoint is vaak pijnlijk wanneer er druk op wordt uitgeoefend en kan ook pijn veroorzaken in andere delen van het lichaam, zoals bij het uitstralen van pijn. Deze uitstralende pijn wordt ook wel referred pain genoemd en is een teken van een actief triggerpoint.

Wat zijn nu eigenlijk spierknopen of triggerpoints?

Welke behandelmethodes zijn er voor triggerpoints?

Er zijn verschillende behandelmethoden voor triggerpoints, waaronder massage, stretching en dry needling. Massage kan helpen om de spanning in de spier te verminderen en de bloedtoevoer te verbeteren, waardoor het triggerpoint op natuurlijke wijze kan verdwijnen. Stretching kan ook helpen om spanning en stijfheid in de spier te verminderen en de beweeglijkheid te verbeteren.

Dry needling is een andere behandelmethode waarbij korte, dunne naalden worden gebruikt om het triggerpoint te behandelen. Het idee achter droog needling is dat het stimuleren van het triggerpoint de spanning en pijn in de spier vermindert. Dry needling is een snelle en effectieve behandelmethode voor triggerpoints en kan resulteren in vermindering van pijn en verbetering van de beweeglijkheid.

Wat zijn nu eigenlijk spierknopen of triggerpoints?

Conclusie over triggerpoints.

In conclusie zijn triggerpoints pijnlijke knobbeltjes in de spieren die veelvoorkomende klachten kunnen veroorzaken, zoals rug- en nekklachten, hoofdpijn en vermoeidheid. Er zijn verschillende behandelmethoden beschikbaar, waaronder massage, stretching en dry needling.

Ons telefoonnummer is 03/ 326 03 91 of U kan mailen naar : hallo@kinecenter.be

Onze praktijk is elke weekdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Je kan ook een online afspraak maken.

Om onze andere blogs te lezen kan je hier klikken.