Revalidatie na een spierscheur van de kuit

Kinesist Deurne manuele therapie
 
Revalidatie na een spierscheur van de kuit

Wat is een zweepslag aan de kuit?

Bij een spierscheur treedt er microscopisch beschouwd een beschadiging op in de spiervezels. Dit kan gebeuren als gevolg van overbelasting of plotselinge bewegingen (vaak sport gerelateerd). De beschadigde vezels gaan scheuren, wat resulteert in bloeding, zwelling en pijn. De kuitspier is een van de grootste en meest gebruikte spieren in het lichaam en is verantwoordelijk voor het bewegen van de voet en enkel. Een spierscheur aan de kuit kan optreden tijdens het uitvoeren van fysieke activiteiten zoals hardlopen, sport of springen.

Revalidatie na een spierscheur van de kuit

Wat zijn de symptomen van een spierscheur aan de kuit?

De symptomen van een spierscheur aan de kuit omvatten pijn, zwelling, beperkte beweging en soms een knappend geluid bij het bewegen van de kuitspier. In sommige gevallen kan een spierscheur aan de kuit ook het vermogen om te lopen beperken.

Revalidatie na een spierscheur van de kuit

Revalidatie van een spierscheur of zweepslag aan de kuit.

Revalidatie na een spierscheur aan de kuit is een belangrijk onderdeel van het herstelproces en is nodig om de spierkracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen te herstellen. .

  1. Rust: Na een spierscheur is het belangrijk om de kuit te rusten en te voorkomen dat u de spier verder beschadigt. Dit kan betekenen dat u enkele dagen tot enkele weken nodig heeft om te herstellen, afhankelijk van de ernst van de blessure.

  2. Ijs: Het toepassen van ijs op de geblesseerde kuit kan helpen bij het verminderen van de zwelling en pijn. Probeer om ijs gedurende 20 tot 30 minuten elke 4 tot 6 uur toe te passen.

  3. Kinesitherapie: Wij helpen bij het opbouwen van spierkracht en flexibiliteit en het verbeteren van uw uithoudingsvermogen.

  4. Dry needling en taping: specifieke technieken om de doorbloeding van de spier te bevorderen en te ondersteunen

  5. Oefeningen: Functionele oefeningen die in teken staan van uw sport. Stap voor stap worden de oefeningen aangepast naargelang de gemaakte progressie.

  6. Return to sport: Zodra u de nodige kracht en flexibiliteit heeft hersteld, kunt u terugkeren naar uw normale fysieke activiteiten. Return to sport. We behandelen door zodat u sterker terugkomt als voorheen.

In het algemeen is het belangrijk om te onthouden dat het genezen van een spierscheur aan de kuit tijd kost en dat het belangrijk is om geduld te hebben. De grootte van de scheur bepaald de revalidatietijd.

Functioneel trainen is de sleutel tot blijvend succes zonder te hervallen in het vroegere letsel.

Indien je verdere informatie wenst horen wij het graag.

Ons telefoonnummer is 03/ 326 03 91 of U kan mailen naar : hallo@kinecenter.be

Onze praktijk is elke weekdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Je kan ook een online afspraak maken.

Om onze andere blogs te lezen kan je hier klikken.